Sajtos cukkini krémleves tálalva

Sajtos cukkini krémleves

A sajtos cukkini krémleves a klasszikus zöldséglevesek egy könnyed, ínycsiklandó változata. A cukkini természetes friss íze és a sajt gazdagítja az ételt, míg a tejszín selymessé teszi. Képzeld el, ahogy a cukkini puhára fő, miközben a fokhagyma és a sajt egyesülnek a levesben, gazdag, finom aromát adva. A végeredmény egy selymes, krémes textúrájú leves, amely minden falatjában igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához, vagy egy egészséges étkezéshez, amely friss és tápláló egyszerre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinikat hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel őket.

    Ha a cukkini héja nem túl vastag és nem keserű, nem szükséges meghámozni. A héjban sok vitamin van.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A vaj és olívaolaj kombinációja is jó választás, mert a vaj finom ízt ad, az olívaolaj pedig segít, hogy a vaj ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a felvágott cukkinikat, és pirítsd 3-4 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A cukkinit ne pirítsd túl, mert elveszítheti a színét és az állagát.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a cukkini teljesen megpuhul.

    A cukkini hamar megpuhul, ezért figyelj rá, és ne főzd túl.

    5

    Amikor a cukkini megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A leves sűrűségét a cukkini mennyiségével is szabályozhatod.

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. A végén szórd bele a reszelt sajtot, és keverd simára. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    Krémesebb állag eléréséhez használj magasabb zsírtartalmú tejszínt.