A cukkinikat hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel őket.
Ha a cukkini héja nem túl vastag és nem keserű, nem szükséges meghámozni. A héjban sok vitamin van.
Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.
A vaj és olívaolaj kombinációja is jó választás, mert a vaj finom ízt ad, az olívaolaj pedig segít, hogy a vaj ne égjen meg.
Add hozzá a felvágott cukkinikat, és pirítsd 3-4 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.
A cukkinit ne pirítsd túl, mert elveszítheti a színét és az állagát.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a cukkini teljesen megpuhul.
A cukkini hamar megpuhul, ezért figyelj rá, és ne főzd túl.
Amikor a cukkini megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.
A leves sűrűségét a cukkini mennyiségével is szabályozhatod.
Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. A végén szórd bele a reszelt sajtot, és keverd simára. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.
Krémesebb állag eléréséhez használj magasabb zsírtartalmú tejszínt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.