Sajtos naan, puha és ínycsiklandó indiai kenyér

Sajtos naan

A naan kenyér története az indiai konyhába nyúlik vissza, és évszázadok óta az egyik legnépszerűbb étel. A klasszikus naan a tandoori sütőben sül, ami a hagyományos indiai főzés szerves része. A naan puha, finom textúrája és enyhén vajas íze tökéletesen illik a fűszeres curry-khez, húsos és vegetáriánus fogásokhoz egyaránt. A sajtos naan egy újabb változata, amely extra ízt ad az ételnek, különösen azoknak, akik szeretik a sajtos ételeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
1 tk. Cukor
7 g Száraz élesztő
1 tk.
150 ml Joghurt
120 ml Tej
2 ek. Vaj
100 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.

    Ügyelj arra, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mivel a só gátolja az élesztő működését.

    2

    Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.

    Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen dolgozható legyen.

    3

    Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.

    A tészta akkor van kész, ha képes visszaugrani, amikor finoman megnyomod.

    4

    Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.

    A tésztát akkor is könnyen kezelheted, ha a kezeidet enyhén megolajozod, így nem fog ragadni.

    5

    Minden darab tésztát nyújts ki egyenletes korongokká, majd szórj a közepükbe reszelt sajtot. Hajtsd félbe, majd nyújtsd újra ki a tésztát, hogy a sajt belekerüljön.

    A sajtot ne rakd túl vastagon, hogy a tészta könnyen fel tudja venni a formát.

    6

    Süsd a naanokat forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok. Tálald azonnal, frissen.

    A naanokat a száraz serpenyőben süsd, ne használj olajat, hogy a tészta szépen, ropogósan megsüljön.