Ropogós sajtos tallér frissen sütve, aranybarnára pirult sajtréteggel.

Sajtos tallér

A Sajtos tallér egy gyorsan elkészíthető, ropogós sós sütemény, ami tökéletes snack lehet a családi összejöveteleken, vagy egy jó baráti beszélgetés közben. A tésztát liszttel, vajjal, reszelt sajttal és egy kevés sóval készítjük, majd apró, kerek formákra nyújtjuk és sütjük. Az eredmény egy aranybarna, ropogós finomság, amelynek sajtos íze mindenkit rabul ejt. A sajtos tallér egyszerű, de nagyszerű étel, amit mindig jókedvvel készíthetünk el.

Ez a recept a hagyományos magyar sós sütemények közé tartozik, és szinte minden háztartásban megtalálható, különösen, ha valami gyors és finom falatot szeretnénk készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
250 g Liszt
150 g Reszelt sajt
100 g Vaj
100 g Tejföl
1 tk Info
1 tk Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sót és sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk.

    A vajat hidegen, kockákra vágva add hozzá a liszthez, így könnyebb lesz elmorzsolni.

    2

    Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle.

    Ne gyúrd túl a tésztát, csak épp annyira, hogy összeálljon, különben kemények lesznek a tallérok. A tészta állaga függ a tejföl sűrűségétől, ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet.

    3

    A tésztát kinyújtjuk, majd korongokat szaggatunk belőle.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. A kiszaggatott tallérokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezd.

    4

    Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Figyeld a sütőt, mert a sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Akkor jó, ha a tallérok aranybarnák.

    5

    A sajtos tallérokat hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

    A tallérok kihűlés után ropogósabbak lesznek. Légmentesen záródó dobozban tárolva tovább frissek maradnak.