A paradicsomot alaposan mosd meg, és vágd apró darabokra. A fehér kenyeret is kockázd fel.
A kenyér legjobb, ha egy-két napos, mert így nem fog túl puhává válni a salmorejo krémes állaga.
A paradicsomot tedd egy turmixgépbe, add hozzá a fokhagymát, a sót, és az olívaolajat, majd turmixold simára.
A paradicsomot érdemes hűtve használni, hogy a salmorejo friss és hűs legyen.
Add hozzá a kenyérdarabokat, és turmixold tovább, amíg sűrű, krémes állagot nem kapsz.
Ha túl sűrűnek találod, egy kevés hideg vízzel hígíthatod.
Öntsd a salmorejót egy tálba, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
A salmorejo hidegen a legfinomabb, és friss íze van, így fontos, hogy jól lehűtsd.
Főzd meg a tojásokat 10 percig, majd hámozd meg őket és vágd kis darabokra.
A tojásokat ne főzd túl, mert akkor kemény lesz a sárgájuk. A tökéletes állag elérése érdekében érdemes azokat pontosan 10 percig főzni.
Nyisd ki a tonhal konzervet, és tedd a halat egy tálba, majd villával törd össze.
A tonhal lehet füstölt is, hogy intenzívebb ízt adjon a salmorejónak.
A lehűtött salmorejot tálald egy tálban, és a tetejére szórd a főtt tojást, tonhalat és friss petrezselymet.
Friss petrezselyem ad egy kis zöld színt és friss ízt a salmorejónak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.