Salteña olívabogyóval, ropogós tésztával és színes zöldségekkel

Salteña olívabogyóval

A salteña Bolívia egyik legismertebb utcai étke, amely gazdag töltelékkel és ropogós tésztával készül. Eredetileg hússal készítik, de a vegetáriánus verziók is egyre népszerűbbek, így az olívabogyó és zöldségek hozzáadásával egy könnyedebb, mediterrán ízvilágú salteñát kaptunk. Az étel a bolíviai utcák színes forgatagában, gyors és finom étkezésként vált népszerűvé. Ha egy gyors, de ínycsiklandó előételre vágysz, a salteña olívabogyóval remek választás lehet, amely minden falatnál új élményt ad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Liszt
100 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
50 g Olívabogyó
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet egy nagy tálba szitáld, majd add hozzá a sütőport, a sót és a borsot.

    A sütőpor segít abban, hogy a tészta könnyű és levegős legyen, így könnyebben sül majd.

    2

    A vajat kockázd fel, és dolgozd bele a lisztkeverékbe, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    A hideg vaj használata segít abban, hogy a tészta omlós maradjon.

    3

    A tojást verd fel, és a lisztes keverékhez öntsd, majd fokozatosan adj hozzá tejet, amíg egy puha tészta nem képződik.

    A tésztának nem szabad túl lágyra sikerednie, inkább legyen könnyen formázható.

    4

    A paprikát és a vöröshagymát apró kockákra vágd, a fokhagymát pedig finomra.

    A finomra vágott fokhagyma intenzívebb ízt ad az ételnek.

    5

    Az olívabogyót vágd fel apróra, és tedd félre.

    Az olívabogyó adja a salteñának a sós, mediterrán ízvilágot, így fontos, hogy apró darabokra vágd.

    6

    A felaprított paprikát, vöröshagymát, fokhagymát és az olívabogyót keverd a tésztába.

    A zöldségek és olívabogyó egyenletes eloszlása segít, hogy minden falat ízes legyen.

    7

    A tésztát oszd kisebb darabokra, formázz belőlük golyókat, majd egyengedd ki őket a kezedben.

    A tészta ne legyen túl vékonyra nyújtva, hogy ne szakadjon szét sütés közben.

    8

    Melegíts olajat egy serpenyőben közepes lángon, és süsd a salteñákat 3-4 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz.

    Süsd a salteñákat kis adagokban, hogy egyenletesen süljenek.

    9

    A megsült salteñákat papírtörlőre szedd, hogy a felesleges olajat felitassák.

    A papírtörlő segít abban, hogy a salteñák ne legyenek túl olajosak, miközben megőrzi a ropogósságukat.