A lencsét alaposan öblítsd le, és tedd egy lábasba. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd meg kb. 20-25 percig, amíg megpuhul.
A lencse gyorsabban megfő, ha előre áztatod pár órára.
A tököt hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymát is apróra vágd.
A tök gyorsabban megfő, ha kisebb darabokra vágod.
Egy másik lábasban melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Ekkor add hozzá a paradicsomokat, és főzd, amíg a paradicsomok szét nem főnek.
A paradicsomot jól összenyomhatod, hogy levet eresszen, így könnyebben összekevered a többi összetevővel.
Add hozzá a köményt, mustármagot, kurkumát és a fűszeres sambar port, és pirítsd a fűszereket egy percig.
A fűszerek pirítása segít abban, hogy még intenzívebb ízt érjünk el.
Tedd bele a felkockázott tököt, a főtt lencsét és a tamarindot. Önts rá annyi vizet, hogy a zöldségeket ellepje, és főzd kb. 15-20 percig, amíg a tök megpuhul.
Ha túl sűrűvé válik a leves, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Sózd és borsozd ízlés szerint, és tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissességet ad az ételnek, és még jobban kiemeli a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.