A toor dalt mosd át, majd főzd puhára kétszeres mennyiségű vízben 20-25 perc alatt, amíg teljesen szétfő és sűrű masszát kapsz.
Ha van kuktád vagy gyorsfőződ, abban kb. 10 perc alatt elkészül – gyorsabb és energiatakarékosabb.
Közben a zöldségeket hámozd és darabold fel. Egy másik lábasban forralj vizet, majd add hozzá a répát, zöldbabot, padlizsánt, burgonyát és főzd 10-12 percig, amíg majdnem puhák.
A külön főzés biztosítja, hogy a zöldségek ne főjenek szét, hanem megtartsák textúrájukat.
A főtt dalt add a zöldségekhez, keverd hozzá a sambar fűszerkeveréket, tamarind pasztát, sót és a felkockázott paradicsomot. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tamarind pasztát előbb kevés vízben oldd fel, így egyenletesen oszlik el a sambarban.
Egy kisebb serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, add hozzá a mustármagot, és amikor pattogni kezd, öntsd rá a sambarra – ez a \'tadka\'.
A tadka az aromák kulcsa – mindig frissen készítsd és forrón öntsd az ételre!
Tálald melegen főtt rizzsel vagy idlivel. Szórd meg friss korianderrel (opcionális) a tálalás előtt.
A sambar íze másnapra még intenzívebb – kiváló előre elkészíthető fogás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.