Sambousek csicseriborsóval, ropogós tésztában, friss korianderrel

Sambousek csicseriborsóval

A sambousek egy népszerű közel-keleti étel, amelyet gyakran tálalnak ünnepi étkezéseken. A csicseriborsóval töltött sambousek változat különösen ízletes, fűszeres és tápláló. A csicseriborsóval töltött falatok tökéletesen ötvözik a fűszeres, gazdag ízeket a ropogós tésztával. A koriander és a citromlé hozzáadásával friss ízvilágot kapunk, amely kiegészíti a gazdag tölteléket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csicseriborsó
500 g Tészta (sambousek tésztája)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Fűszerkeverék (közép-keleti fűszerek)
0.5 tk. Kömény
1 ek. Citromlé
2 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót főzd meg sós vízben, majd törd össze egy villával vagy pürésítővel, hogy pasztaszerű állagot kapj.

    Ha konzerv csicseriborsót használsz, ne felejtsd el leöblíteni és lecsepegtetni.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd pirítsd meg olívaolajban egy serpenyőben, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma és hagyma pirítása fokozza az ízeket, ezért érdemes alacsony hőmérsékleten pirítani, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a pürésített csicseriborsót, a fűszerkeveréket, a köményt, a szójaszószt, a citromlevet, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.

    A fűszerek segítenek kiemelni a csicseriborsó ízét, így ne sajnáld őket.

    4

    Amikor az alapanyagok jól összeértek és az ízek egyesültek, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd hűlni.

    A tölteléknek elég hűvösnek kell lennie, hogy a tészta ne olvadjon el, amikor tölteni kezded.

    5

    A sambousek tésztát vágd kisebb körökre vagy négyzetekre, majd tegyél egy evőkanálnyi csicseriborsó tölteléket minden darabra.

    A tészta széleit gondosan zárd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    6

    A megtöltött tésztákat forró olajban süsd ki aranybarnára, körülbelül 3-4 percig, amíg ropogósak nem lesznek.

    A megfelelő hőmérsékletű olajban a sambousek gyorsan kisülnek, de ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és élvezd a sambousek csicseriborsóval ételt.