A csicseriborsót főzd meg sós vízben, majd törd össze egy villával vagy pürésítővel, hogy pasztaszerű állagot kapj.
Ha konzerv csicseriborsót használsz, ne felejtsd el leöblíteni és lecsepegtetni.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd pirítsd meg olívaolajban egy serpenyőben, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma és hagyma pirítása fokozza az ízeket, ezért érdemes alacsony hőmérsékleten pirítani, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a pürésített csicseriborsót, a fűszerkeveréket, a köményt, a szójaszószt, a citromlevet, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.
A fűszerek segítenek kiemelni a csicseriborsó ízét, így ne sajnáld őket.
Amikor az alapanyagok jól összeértek és az ízek egyesültek, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd hűlni.
A tölteléknek elég hűvösnek kell lennie, hogy a tészta ne olvadjon el, amikor tölteni kezded.
A sambousek tésztát vágd kisebb körökre vagy négyzetekre, majd tegyél egy evőkanálnyi csicseriborsó tölteléket minden darabra.
A tészta széleit gondosan zárd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A megtöltött tésztákat forró olajban süsd ki aranybarnára, körülbelül 3-4 percig, amíg ropogósak nem lesznek.
A megfelelő hőmérsékletű olajban a sambousek gyorsan kisülnek, de ügyelj, hogy ne égjenek meg.
Tálald friss korianderrel díszítve, és élvezd a sambousek csicseriborsóval ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.