Sambousek sajttal, ropogós és ínycsiklandó

Sambousek sajttal

A Sambousek egy klasszikus arab étel, amelyet sokféle töltelékkel készítenek, a sajt pedig az egyik legnépszerűbb változat. Eredetileg az arab világ különböző részeiről származik, és az idők folyamán a világ számos konyhájába beépült. A sajtos változata egy édes és sós íz keveréke, amely tökéletes snack vagy előétel lehet ünnepi étkezéseken vagy egyszerű vacsorákhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Puffasztott tészta
200 g Feta sajt
150 g Mozzarella sajt
1 ek. Friss petrezselyem
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A puffasztott tésztát nyújtsd ki egy enyhén lisztezett felületen, majd vágd fel kisebb négyzetekre, amelyek majd a töltelékeknek helyet adnak.

    A tészta ne legyen túl vastag, így a sambousek könnyen átsülnek.

    2

    A feta sajtot morzsold fel, a mozzarella sajtot pedig apró darabokra vágd. Add hozzá a finomra vágott friss petrezselymet és zúzott fokhagymát.

    Ha szeretnéd, extra ízt adhat hozzá egy kis reszelt parmezán sajt is.

    3

    Az így előkészített sajtos keveréket ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze.

    Ne add hozzá túl sok sót, mert a feta sajt eleve sós, így elég, ha csak enyhén ízesíted.

    4

    A tészta négyzetek közepére egy-egy evőkanálnyi sajtos keveréket helyezd, majd hajtsd félbe a tésztát, hogy félhold formát kapj. Az élek mentén nyomkodd össze, hogy jól záródjon.

    Használhatsz egy villát is az élek összenyomásához, hogy szép mintát hagyj a tésztán.

    5

    A felvert tojással kend meg a sambousek tetejét, hogy aranybarna legyen a sütés után.

    A tojáskenés segít, hogy a sambousek szépen fényesek és ropogósak legyenek.

    6

    Hevítsd elő az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten, majd süsd ki a sambousekat mindkét oldalukon, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    Ne tedd túl sok sambousekot egyszerre a serpenyőbe, mert így egyenletesebben sülnek.

    7

    Miután elkészültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Tálald melegen, hogy a sajt belül még olvadozó és finom legyen.