Sancocho vegano tálalva, friss korianderrel és lime-mal díszítve

Sancocho vegano (húsmentes változat zöldségekkel és hüvelyesekkel)

A Sancocho egy hagyományos latin-amerikai leves, amelyet sokféleképpen készítenek, általában húsos változattal. Azonban a vegán változata, amely zöldségekkel és hüvelyesekkel készül, igazi ínycsiklandó étel, amelyet könnyedén el lehet készíteni. A vegán Sancocho a tápláló hüvelyesek, friss zöldségek és ízesítő fűszerek tökéletes kombinációja. Az étel története több latin-amerikai országban is gyökerezik, és minden családnak megvan a saját változata.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Hüvelyesek (például fekete bab vagy csicseriborsó)
1 db Édesburgonya
2 db Sárgarépa
2 szál Zeller
1 db Hagyma
3 szegfű Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 cső Kukorica (friss vagy konzerv)
1 ek. Cilantro (koriander)
2 ek. Lime lé
1000 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hüvelyeseket (bab vagy csicseriborsó) előző este áztasd be vízbe, majd másnap szűrd le és öblítsd le.

    A hüvelyesek áztatása csökkenti a főzési időt és segít eltávolítani a leghamarabb emészthető antinutritív anyagokat.

    2

    A sárgarépát, édesburgonyát, zellert és paradicsomot vágd fel egyenlő darabokra. A hagymát apróra, a fokhagymát zúzd össze.

    A zöldségek egyenletes vágása segíti a főzés gyorsabb és egyenletesebb eloszlását.

    3

    Egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    Pirítás közben figyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!

    4

    Add hozzá a felaprított zöldségeket és a kukoricát, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd alacsony lángon 20-25 percig.

    A zöldségalaplé ízesíti az ételt, de ha nincs, víz is használható, esetleg egy kis extra sóval.

    5

    Ezután add hozzá a felfőzött hüvelyeseket és főzd tovább 15-20 percig, amíg minden zöldség megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet, hogy ne főjön túl szárazra a leves.

    6

    A főzés végén szórd meg friss korianderrel, adj hozzá lime levét, és sózd, borsozd ízlés szerint.

    A lime frissességet ad, a koriander pedig igazi ízbombát biztosít a levesnek.