A hüvelyeseket (bab vagy csicseriborsó) előző este áztasd be vízbe, majd másnap szűrd le és öblítsd le.
A hüvelyesek áztatása csökkenti a főzési időt és segít eltávolítani a leghamarabb emészthető antinutritív anyagokat.
A sárgarépát, édesburgonyát, zellert és paradicsomot vágd fel egyenlő darabokra. A hagymát apróra, a fokhagymát zúzd össze.
A zöldségek egyenletes vágása segíti a főzés gyorsabb és egyenletesebb eloszlását.
Egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Pirítás közben figyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!
Add hozzá a felaprított zöldségeket és a kukoricát, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd alacsony lángon 20-25 percig.
A zöldségalaplé ízesíti az ételt, de ha nincs, víz is használható, esetleg egy kis extra sóval.
Ezután add hozzá a felfőzött hüvelyeseket és főzd tovább 15-20 percig, amíg minden zöldség megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet, hogy ne főjön túl szárazra a leves.
A főzés végén szórd meg friss korianderrel, adj hozzá lime levét, és sózd, borsozd ízlés szerint.
A lime frissességet ad, a koriander pedig igazi ízbombát biztosít a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.