A túrót alaposan nyomd ki, hogy ne maradjon felesleges folyadék. A túrót tedd egy nagy tálba.
A túrót érdemes szitán átnyomni, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsd belőle.
A sáfrányt keverd el a vízben, hogy az ízesítő hatóanyagok feloldódjanak. Ha kell, hagyd állni 10 percig.
A sáfrányt meleg vízben oldva tudja legjobban kiadni az ízét és színét.
A túróhoz add hozzá a cukrot, tejszínt, rózsavizet és a sáfrányos vizet. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.
A rózsavíz egy különleges aromát ad a sandeshnek, de ha nem találod, kihagyhatod.
A masszát tedd a tűzhelyre, és kis lángon, folyamatos keverés mellett főzd 10-15 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Ne hagyd túl hosszú ideig a tűzhelyen, mert a túró megéghet, és elveszítheti finom ízét.
Miután besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Formázz belőle kis golyókat vagy tetszőleges formákat.
Ha szeretnél díszíteni, a mandula vagy pisztácia szeletekkel a tetejére szórhatsz egy kis extra ropogósságot.
Hűtsd le a kész sandesht, majd tálald a hűtőben egy-két órán át pihentetve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.