Sandwich dhokla, ropogós kenyérszeletek közé töltve, díszítve korianderrel és sült hagymával

Sandwich Dhokla

A dhokla egy hagyományos indiai étel, amelyet gőzöléssel készítenek, hogy finom és könnyű legyen. A sandwich dhokla változatban a friss kenyérszeletek közé kerül a lágy és ínycsiklandó dhokla, majd díszítve van a friss korianderrel és fűszeres sült hagymával. Ez egy remek étel, amely tökéletes reggelire vagy gyors étkezésként egy fűszeres indiai élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szegedi liszt (besan)
50 g Rizsliszt
100 g Joghurt
150 ml Víz
1 tk. Mustármag
2 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
1 csipet Friss bors
3 ek. Sült hagyma
1 ek. Friss citromlé
5 g Élesztő
1 tk.
1 tk. Keverőpor
6 szelet Fehér kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A szegedi lisztet, rizslisztet és joghurtot keverd össze egy tálban. Add hozzá a vizet és a sót, majd keverd simára a tésztát.

    Ne hagyd túl sűrűnek a tésztát, adj hozzá annyi vizet, hogy egy lágy, de még nem túl híg masszát kapj.

    2

    Az élesztőt és a keverőport is add hozzá, majd hagyd pihenni a tésztát 20-30 percig, hogy megkeljen.

    A tészta kelesztése fontos lépés a lágy és könnyű dhokla eléréséhez.

    3

    Ezalatt a sütőformát kend ki olajjal. Amikor a tészta megkelt, öntsd bele a formába.

    A formát előre készítsd elő, hogy gyorsan be tudjad önteni a tésztát.

    4

    Párold a tésztát egy párolóedényben 20-25 percig, amíg a tészta megemelkedik és megfő.

    Használj fedőt, hogy a gőz ne szökjön el, és biztosítsd, hogy a dhokla alulról ne égjen meg.

    5

    Miután megfőtt, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel a dhoklát és tedd félre.

    A dhokla akkor a legjobb, ha még meleg, de a szeletelés előtt hagyj neki egy kis időt a lehűléshez.

    6

    A kenyérszeleteket süsd meg egy serpenyőben, hogy ropogósak legyenek.

    A kenyérszeleteknek nem kell túl vastagnak lenniük, hogy a dhokla könnyedén beférjen közéjük.

    7

    A megfőtt dhoklát tedd a sült kenyérszeletek közé, és locsold meg friss citromlével.

    A citrom frissessége különlegessé teszi az ételt, ne hagyd ki!

    8

    A tetejére szórd a sült hagymát, a koriandert, a zöld chilist és egy csipet friss borsot.

    A koriander és a chili adja az étel friss és fűszeres ízét.