A szegedi lisztet, rizslisztet és joghurtot keverd össze egy tálban. Add hozzá a vizet és a sót, majd keverd simára a tésztát.
Ne hagyd túl sűrűnek a tésztát, adj hozzá annyi vizet, hogy egy lágy, de még nem túl híg masszát kapj.
Az élesztőt és a keverőport is add hozzá, majd hagyd pihenni a tésztát 20-30 percig, hogy megkeljen.
A tészta kelesztése fontos lépés a lágy és könnyű dhokla eléréséhez.
Ezalatt a sütőformát kend ki olajjal. Amikor a tészta megkelt, öntsd bele a formába.
A formát előre készítsd elő, hogy gyorsan be tudjad önteni a tésztát.
Párold a tésztát egy párolóedényben 20-25 percig, amíg a tészta megemelkedik és megfő.
Használj fedőt, hogy a gőz ne szökjön el, és biztosítsd, hogy a dhokla alulról ne égjen meg.
Miután megfőtt, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel a dhoklát és tedd félre.
A dhokla akkor a legjobb, ha még meleg, de a szeletelés előtt hagyj neki egy kis időt a lehűléshez.
A kenyérszeleteket süsd meg egy serpenyőben, hogy ropogósak legyenek.
A kenyérszeleteknek nem kell túl vastagnak lenniük, hogy a dhokla könnyedén beférjen közéjük.
A megfőtt dhoklát tedd a sült kenyérszeletek közé, és locsold meg friss citromlével.
A citrom frissessége különlegessé teszi az ételt, ne hagyd ki!
A tetejére szórd a sült hagymát, a koriandert, a zöld chilist és egy csipet friss borsot.
A koriander és a chili adja az étel friss és fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.