Sárgarépás brokkolikrémleves tálalva

Sárgarépás brokkolikrémleves

A sárgarépás brokkolikrémleves egy rendkívül tápláló és finom étel, amelyet könnyen elkészíthetünk az egyszerű alapanyagok felhasználásával. A brokkoli és a sárgarépa friss, természetes íze kiválóan harmonizál a tejszín gazdag, lágy állagával. Ez a leves nemcsak finom, hanem tápláló is, és tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. A leves a karfiol jótékony hatásaival és a sárgarépa vitamintartalmával gazdagítja az étrendünket, miközben könnyen emészthető marad. Érdemes hozzá egy kis friss petrezselymet adni, hogy még ízletesebb legyen!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Brokkoli
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejszín
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a vöröshagymát, fokhagymát és a sárgarépát, majd aprítsd fel őket. A brokkolit is szedd rózsáira.

    A brokkoli szárát is felhasználhatod a leveshez, csak hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd tedd bele az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    Az üvegesre párolt hagyma édesebb és lágyabb ízt ad a levesnek.

    3

    Add hozzá a felaprított sárgarépát és brokkolit. Pirítsd még 5 percig, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Forrald fel.

    A zöldségek pirítása segít kihozni az ízüket.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd a levest 20-25 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    A zöldségek puhaságát villával ellenőrizheted.

    5

    Miután a zöldségek megfőttek, botmixerrel pürésítsd a levest simára. Ha szükséges, adj hozzá alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.

    A pürésítésnél figyelj, hogy ne fröcsköljön a forró leves. Kezdd alacsony fokozaton, és fokozatosan emeld a sebességet.

    6

    Öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd még 1-2 percig melegedni.

    A tejszíntől a leves krémesebb és lágyabb lesz. Használj növényi tejszínt a laktózmentes verzióhoz.

    7

    Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.

    A pirított kenyérkockák vagy krutonok extra textúrát adnak a levesnek. Reszelt sajttal is megszórhatod.