Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a vöröshagymát, fokhagymát és a sárgarépát, majd aprítsd fel őket. A karfiolt szedd rózsáira.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.
Add hozzá a felaprított sárgarépát és karfiolt. Pirítsd 5 percig, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Forrald fel.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt és főzd a levest 20-25 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Miután a zöldségek megfőttek, botmixerrel pürésítsd a levest simára. Ha szükséges, adj hozzá alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.
Öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd még 1-2 percig melegedni.
Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.