Sárgarépás karfiolkrémleves tálalva

Sárgarépás karfiolkrémleves

A sárgarépás karfiolkrémleves egy rendkívül tápláló és finom étel, amelyet könnyen elkészíthetünk az egyszerű alapanyagok felhasználásával. A karfiol és a sárgarépa friss, természetes íze kiválóan harmonizál a tejszín gazdag, lágy állagával. Ez a leves nemcsak finom, hanem tápláló is, és tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. A leves a karfiol jótékony hatásaival és a sárgarépa vitamintartalmával gazdagítja az étrendünket, miközben könnyen emészthető marad. Érdemes hozzá egy kis friss petrezselymet adni, hogy még ízletesebb legyen!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Karfiol
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejszín
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a vöröshagymát, fokhagymát és a sárgarépát, majd aprítsd fel őket. A karfiolt szedd rózsáira.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    3

    Add hozzá a felaprított sárgarépát és karfiolt. Pirítsd 5 percig, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Forrald fel.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt és főzd a levest 20-25 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    5

    Miután a zöldségek megfőttek, botmixerrel pürésítsd a levest simára. Ha szükséges, adj hozzá alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.

    6

    Öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd még 1-2 percig melegedni.

    7

    Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.