A sárgarépát reszeld le finomra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a reszelt sárgarépát, és párold 5-7 percig, amíg kicsit megpuhul.
A sárgarépát mindig frissen reszeld, hogy megőrizze friss ízét és textúráját!
Öntsd hozzá a tejet, majd add hozzá a rizst. Kevergesd folyamatosan, hogy a rizs és a sárgarépa a tejben megfőjön.
A tej ne legyen túl forró, hogy ne forrjon túl gyorsan. Közepes lángon főzd, hogy a tej szépen felszívódjon.
Amikor a rizs megpuhult, adj hozzá cukrot, fahéjat és szerecsendiót. Főzd tovább, amíg a kheer besűrűsödik és krémes állagú lesz.
Ha túl sűrűnek találod, nyugodtan adj hozzá még egy kevés tejet, hogy simább legyen.
Végül add hozzá a rózsavizet, és jól keverd el. Az ízeket így még gazdagabbá teheted, miközben a rózsavíz kellemes illatot ad az ételnek.
Ne használd túl sok rózsavizet, mert erőteljes íze van – egy kevés is elegendő!
A mandulát durvára vágva szórd a kheer tetejére tálalás előtt. Tálalhatod melegen vagy hidegen egyaránt.
A mandula ropogóssá teszi a kheer-t, de ha nem szereted, helyettesítheted más diófélékkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.