Savanyított piros hagyma tálalva

Savanyított piros hagyma

A savanyított piros hagyma egy közkedvelt kiegészítő, amely különösen népszerű a mexikói és dél-amerikai konyhában. Enyhén édeskés és savanykás íze tökéletes egyensúlyt teremt, amely feldobja a húsételeket, hamburgereket és salátákat is. A hagyma savanyítása nemcsak az ízét gazdagítja, hanem megőrzi frissességét is, így hosszabb ideig élvezhetjük. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, adhatsz hozzá néhány szelet jalapeñót vagy egy kevés római köményt a még fűszeresebb ízvilágért!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
85 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Piros hagyma
150 ml Fehérborecet
100 ml Víz
40 g Méz
5 g
1 gerezd Fokhagyma
5 db Egész fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A piros hagymát hámozd meg, majd vékony szeletekre vágd.

    Használj éles kést vagy mandolint a vékony, egyenletes szeletekhez. A vékony szeletek gyorsabban savanyodnak.

    2

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    Keverd folyamatosan, hogy a méz ne karamellizálódjon le az edény aljára.

    3

    A fokhagymát hámozd meg és vágd félbe. Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjával, hogy jobban kiadja az ízét.

    A fokhagymát ne zúzd össze teljesen, mert a savanyítás során túl erős ízt adhat. A kés lapjával való enyhe törés elegendő.

    4

    Egy tiszta, zárható üvegbe rétegezd a piros hagyma szeleteket, majd add hozzá a fokhagymát és az összetört borsot.

    Az üveg legyen alaposan kitisztítva és fertőtlenítve, hogy elkerüld a penészedést. Forrázd le az üveget és a tetőt.

    5

    Öntsd rá a forró ecetes levet a hagymára, majd egy kanállal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadék.

    A forró lé segít a hagymának gyorsabban megpuhulni és felvenni az ízeket. Ügyelj arra, hogy az üveg ne repedjen meg a hőtől. Használj hőálló üveget.

    6

    Hagyd szobahőmérsékleten hűlni az üveget körülbelül 30 percig, majd zárd le és tedd a hűtőbe legalább 24 órára az ízek összeéréséhez.

    Ne tedd azonnal a hűtőbe a forró üveget, mert megrepedhet. A 24 órás hűtés elengedhetetlen az ízek tökéletes összeéréséhez, de akár több napig is érlelheted.

    7

    A savanyított piros hagymát használhatod hamburgerekhez, tacókhoz, salátákhoz vagy húsételek mellé. Hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll.

    Mindig tiszta kanállal vedd ki a hagymát az üvegből, hogy elkerüld a szennyeződést és a gyorsabb romlást.