Túrós töltelékkel készült scone aranybarna, ropogós tetejű sütemények

Scone túrós töltelékkel

A scone egy klasszikus brit sütemény, amelyet hagyományosan délutáni teázásokhoz fogyasztanak. A túrós töltelékkel készült változat egy egyszerű, de nagyszerű reggeli alternatíva, amely gyorsan elkészíthető, és mindent tartalmaz, amire szükség van egy finom és tápláló étkezéshez. A puha és omlós scone, amely a túró krémes ízével párosul, tökéletes kombinációt alkot. Akár egy rohanós reggel, akár vendégek várnak, mindig jó választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
100 g Vaj
150 ml Tej
1 db Tojás
200 g Túró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót.

    Fontos, hogy a sütőpor és a só jól el legyen keverve, hogy egyenletes legyen a scone textúrája.

    2

    A hideg vajat kockázd fel, és gyorsan dolgozd bele a liszt keverékébe, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor keményebb lesz! Ha a vaj túl puha, tedd hűtőbe 10 percre, hogy könnyebben beolvadjon.

    3

    Egy tálban verd fel a tojást és add hozzá a tejet. Ezt a keveréket öntsd a lisztes keverékhez és gyors mozdulatokkal keverd össze, hogy tészta formáját nyerje.

    Ne keverd túl, csak addig, amíg össze nem áll a tészta. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.

    4

    A túrót egy tálban keverd össze egy kevés cukorral és vaníliás cukorral, hogy finom, édes tölteléket kapj.

    A túróval való keverés során ügyelj arra, hogy a túró ne legyen túl vizes, hogy ne áztassa el a tésztát.

    5

    Formázz egy cipót a tésztából, majd nyújtsd ki kb. 3 cm vastagságúra. A tészta felére tedd a túrós tölteléket, majd hajtsd rá a tészta másik felét, hogy záródjon.

    A túrós töltelék nem folyhat ki, így ügyelj arra, hogy jól zárd le a tésztát a széleken.

    6

    A formázott scone-okat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejüket kend meg egy felvert tojással.

    A tojáskenés szépen megpirítja a scone tetejét, így szép, fényes lesz.

    7

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg aranybarnák lesznek és szépen megemelkednek.

    Ellenőrizd 12 perc után, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat.