A seitan szeleteket vágjuk kis darabokra. A zöldségeket (paprika, sárgarépa, zöldbab) vékony csíkokra vágjuk, a hagymát és fokhagymát apróra.
A seitan darabokat érdemes úgy vágni, hogy könnyen keverhetők legyenek a zöldségekkel a serpenyőben.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsük fel a szezámolajat, majd adjuk hozzá a seitan darabokat. Pirítsuk meg őket, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
A seitan könnyen felveszi az ízeket, így pirításkor próbáljuk meg jó fűszerekkel bevonni.
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és friss gyömbért. Pirítsuk további 2-3 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A gyömbér friss, enyhén csípős ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek aromáját.
Adjuk hozzá a felvágott zöldségeket (paprika, sárgarépa, zöldbab), és keverjük össze. Főzzük tovább 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
A zöldségeket ne főzzük túl, hogy megőrizzék friss ropogósságukat.
Öntsük hozzá a szójaszószt és a lime levét. Keverjük alaposan össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
A lime frissessége és a szójaszósz sós íze segít harmonizálni a stir-fry ízeit.
Tálalás előtt szórjuk meg a szezámmaggal, és egy kis extra lime levet is facsarhatunk rá, ha szeretnénk.
A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, és még jobban fokozza az ízélményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.