Seitan stir-fry zöldségekkel, gazdag szójaszószos ízekkel és roppanós zöldségekkel tálalva

Seitan stir-fry zöldségekkel

A stir-fry étel a kínai és más ázsiai konyhák hagyományos étkezési módja, amely gyorsan sült zöldségeket és húsokat jelent egy serpenyőben. A seitan egy remek fehérjeforrás a vegetáriánusok és vegánok számára, és tökéletes alapanyag a stir-fry ételhez. A szezámmag és a szójaszósz gazdagítja az ételt, és különleges ízélményt nyújt, miközben a zöldségek frissessége adja meg a kívánt egyensúlyt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Seitan
1 db Piros kaliforniai paprika
2 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Friss gyömbér
1 ek. Lime lé
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A seitan szeleteket vágjuk kis darabokra. A zöldségeket (paprika, sárgarépa, zöldbab) vékony csíkokra vágjuk, a hagymát és fokhagymát apróra.

    A seitan darabokat érdemes úgy vágni, hogy könnyen keverhetők legyenek a zöldségekkel a serpenyőben.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsük fel a szezámolajat, majd adjuk hozzá a seitan darabokat. Pirítsuk meg őket, amíg enyhén aranybarnák lesznek.

    A seitan könnyen felveszi az ízeket, így pirításkor próbáljuk meg jó fűszerekkel bevonni.

    3

    Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és friss gyömbért. Pirítsuk további 2-3 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A gyömbér friss, enyhén csípős ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek aromáját.

    4

    Adjuk hozzá a felvágott zöldségeket (paprika, sárgarépa, zöldbab), és keverjük össze. Főzzük tovább 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    A zöldségeket ne főzzük túl, hogy megőrizzék friss ropogósságukat.

    5

    Öntsük hozzá a szójaszószt és a lime levét. Keverjük alaposan össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A lime frissessége és a szójaszósz sós íze segít harmonizálni a stir-fry ízeit.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg a szezámmaggal, és egy kis extra lime levet is facsarhatunk rá, ha szeretnénk.

    A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, és még jobban fokozza az ízélményt.