Semla csokoládékrémmel, finoman tálalva

Semla csokoládékrémmel

A semla egy híres svéd édesség, amelyet hagyományosan húsvét és farsang idején készítenek. A csokoládékrémmel készült változat egy új, izgalmas twistet ad ennek a klasszikus desszertnek. Az édesség egy finom tésztát, krémes tölteléket és csokoládékrémet kombinál, így minden falatja egy igazi élmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Élesztő
30 g Cukor
150 ml Tej
50 g Földimogyoró
50 g Vaj
1 db Tojás
100 g Csokoládékrém
100 ml Tejszín
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 10 percig.

    A tej ne legyen túl meleg, mert megölheti az élesztőt. A langyos tej ideális a kelt tészta kelesztéséhez.

    2

    A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a felolvasztott vajat, a tojást, majd az élesztős tejet. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tésztát ne gyúrd túl sokáig, mert túl kemény lesz. Az arany középút a cél!

    3

    Hagyd pihenni a tésztát egy tiszta konyharuhával letakarva, 1 órán át, hogy a tészta megkeljen.

    Tedd meleg helyre, hogy a tészta szépen megkeljen.

    4

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre, formálj belőlük kis gombócokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha a tésztát túlzottan ragadósnak találod, enyhén lisztezd be a kezedet, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a zsemléket 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ha a tészták túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjenek meg.

    6

    A csokoládékrémet és tejszínt keverd össze egy tálban, majd tedd félre hűlni.

    A csokoládékrém hűlés után kissé sűrűsödni fog, így könnyebb lesz a tálalás.

    7

    A megsült zsemlék tetejét vágd le, és óvatosan vágd ki a belsejüket, hogy helyet adjon a csokoládékrémnek.

    A tetejét ne vágd túl mélyen, hogy a zsemle ne essen szét. Ha szükséges, egy kanállal könnyedén kivághatod a belsőt.

    8

    A csokoládékrémet kanalazd a zsemlékbe, majd helyezd rá a tetejüket.

    Tálalás előtt díszítheted a zsemléket egy kis tejszínhabbal, hogy még krémesebbé váljon.