Egy nagy tálban keverd össze a búzadarát, a lisztet, a sütőport és a kurkumát.
A hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a sütemény szép magas lesz.
Adj hozzá cukrot, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Keverd össze, amíg homogén tésztát kapsz.
A tej és az olaj hozzáadásakor figyelj, hogy ne keverd túl a tésztát, mert az kemény süteményt eredményezhet. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát egy kivajazott és lisztezett tepsibe, majd egyenletesen oszlasd el.
A tepsit alaposan vajazd ki és lisztezd be, hogy a sütemény könnyen kijöjjön sütés után. Ha nincs időd, sütőpapírt is használhatsz.
Szórd meg a tetejét szezámmaggal és mandulával, hogy ropogós textúrát kapjon.
A szezámmagot és mandulát enyhén pirítsd meg sütés előtt, hogy még intenzívebb legyen az ízük.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd süsd a Sfouf-ot 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a sütemény közepe átsült-e.
Hagyd teljesen kihűlni, majd vágd négyzetekre vagy rombusz alakúra.
A süteményt teljesen hagyd kihűlni, mielőtt felvágnád, különben könnyen morzsálódhat.
Tálald önmagában, vagy egy csésze tea vagy kávé kíséretében.
A Sfouf remekül illik a közel-keleti édes teákhoz és kávékhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.