Sfouf libanoni sĂŒtemĂ©ny tĂĄlalva

Sfouf

A Sfouf egy hagyomĂĄnyos libanoni sĂŒtemĂ©ny, amely a közel-keleti konyha egyik legkedveltebb Ă©dessĂ©ge. A kurkuma jellegzetes aranysĂĄrga szĂ­nt Ă©s enyhĂ©n fƱszeres Ă­zt ad neki, mĂ­g a szezĂĄmmag Ă©s mandula ropogĂłs textĂșrĂĄt biztosĂ­t. A Sfouf eredete több szĂĄz Ă©vre nyĂșlik vissza, Ă©s gyakran kĂ©szĂ­tik vallĂĄsi ĂŒnnepeken Ă©s csalĂĄdi összejöveteleken. Egy esƑs dĂ©lutĂĄn tökĂ©letes kĂ­sĂ©rƑje egy csĂ©sze meleg teĂĄnak vagy kĂĄvĂ©nak. A tökĂ©letes Sfouf titka a megfelelƑ arĂĄnyĂș összetevƑk Ă©s az egyenletes sĂŒtĂ©si hƑmĂ©rsĂ©klet, amely biztosĂ­tja a kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl puha ĂĄllagot.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g BĂșzadara
⭕ 100 g Liszt
⭕ 1 tk. Kurkuma
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 150 g Cukor
⭕ 250 ml Tej
⭕ 100 ml Napraforgóolaj
⭕ 20 g Szezámmag
⭕ 20 g Mandula

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a bĂșzadarĂĄt, a lisztet, a sĂŒtƑport Ă©s a kurkumĂĄt.

    A hozzĂĄvalĂłk alapos összekeverĂ©se biztosĂ­tja, hogy a sĂŒtƑpor egyenletesen eloszoljon, Ă­gy a sĂŒtemĂ©ny szĂ©p magas lesz.

    2

    Adj hozzå cukrot, majd öntsd hozzå a tejet és az olajat. Keverd össze, amíg homogén tésztåt kapsz.

    A tej Ă©s az olaj hozzĂĄadĂĄsakor figyelj, hogy ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert az kemĂ©ny sĂŒtemĂ©nyt eredmĂ©nyezhet. Csak addig keverd, amĂ­g a szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłk össze nem ĂĄllnak.

    3

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt egy kivajazott Ă©s lisztezett tepsibe, majd egyenletesen oszlasd el.

    A tepsit alaposan vajazd ki Ă©s lisztezd be, hogy a sĂŒtemĂ©ny könnyen kijöjjön sĂŒtĂ©s utĂĄn. Ha nincs idƑd, sĂŒtƑpapĂ­rt is hasznĂĄlhatsz.

    4

    SzĂłrd meg a tetejĂ©t szezĂĄmmaggal Ă©s mandulĂĄval, hogy ropogĂłs textĂșrĂĄt kapjon.

    A szezĂĄmmagot Ă©s mandulĂĄt enyhĂ©n pirĂ­tsd meg sĂŒtĂ©s elƑtt, hogy mĂ©g intenzĂ­vebb legyen az Ă­zĂŒk.

    5

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, majd sĂŒsd a Sfouf-ot 30-35 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat. Érdemes tƱprĂłbĂĄval ellenƑrizni, hogy a sĂŒtemĂ©ny közepe ĂĄtsĂŒlt-e.

    6

    Hagyd teljesen kihƱlni, majd vĂĄgd nĂ©gyzetekre vagy rombusz alakĂșra.

    A sĂŒtemĂ©nyt teljesen hagyd kihƱlni, mielƑtt felvĂĄgnĂĄd, kĂŒlönben könnyen morzsĂĄlĂłdhat.

    7

    Tålald önmagåban, vagy egy csésze tea vagy kåvé kíséretében.

    A Sfouf remekĂŒl illik a közel-keleti Ă©des teĂĄkhoz Ă©s kĂĄvĂ©khoz.