Shepherd’s pie karfiolos pürével tálalva, burgonyapürével a tetején

Shepherd’s pie karfiolos pürével

A Shepherd’s pie egy klasszikus angol étel, amely húsos töltelékkel és gazdag burgonyapürével készült. Az étel az angol konyha egyik legismertebb hagyományos fogása, és bár többféle változata is létezik, az alapja mindig a pörkölt hús és a sűrű püré. A Shepherd’s pie karfiolos pürével egy újabb variációja, amely a burgonya helyett a karfiolpürét használja, így egy könnyebb és egészségesebb alternatívát kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
50 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
200 ml Tej
800 g Karfiol
500 ml Fűszeres alaplé
1 tk.
1 tk. Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt vágd rózsáira, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A karfiolt akkor ellenőrizheted, hogy megfőtt-e, ha egy villával könnyedén átszúrhatod.

    2

    A sárgarépát és a hagymát vágd apróra. A fokhagymát is zúzd össze.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, használhatsz reszelőt a zöldségekhez.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát és sárgarépát.

    A zöldségeket addig dinszteld, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd, de ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg, amíg barna színt nem kap. Öntsd rá a fűszeres alaplevet, és főzd 10-15 percig, amíg a hús puhává válik.

    A húsnak nem szabad túlfőzni, hogy megőrizze szaftos állagát.

    5

    Miután a hús elkészült, add hozzá a zöldborsót, sót és borsot, majd keverd jól össze.

    A zöldborsó gyorsan megpuhul, ezért ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a friss ízét.

    6

    A főtt karfiolt törd össze egy villával, és keverd hozzá a tejet és a tojást, hogy krémesebb állagot kapj.

    A karfiol püréhez használhatsz egy krumplinyomót a sima textúráért.

    7

    A húsos keveréket öntsd egy tűzálló tálba, és a karfiolpürét tedd a tetejére. Egy kanál segítségével simítsd el.

    A karfiolpüré tetejét készítheted hullámosra is, hogy szép barna kérget kapjon a sütés során.

    8

    180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütés utolsó 5 percében grillezheted is, hogy még ropogósabb legyen a teteje.