Shio ramen világos, áttetsző alaplével és feltétekkel

Shio Ramen (sós, áttetsző levesalap)

A Shio Ramen a ramenlevesek egyik legrégebbi és legegyszerűbb változata, melynek alapja nem szójaszósz vagy miso, hanem egyszerű sós fűszerezés. A „shio” japánul sót jelent, és ez adja az étel fő karakterét. Az áttetsző, világos alaplé általában csirke- vagy halalapú, letisztult ízvilággal. Ahogy az alaplé lassan forr, a gyömbér és fokhagyma lágyan kiadja aromáját, miközben a főtt tojás és párolt csirke kiegészíti a sóval fűszerezett levest. A tökéletes shio ramen titka az átlátszó, gazdag ízű alaplé. Érdemes minőségi csirkealaplevet használni, amit lassú tűzön főzünk hosszú időn át. A feltétek frissen és külön készülnek, így minden egyes tál tökéletes ízélményt nyújt. A Shio Ramen könnyedebb alternatíva a misós vagy szójaszószos változatokkal szemben, és ideális választás, ha egyszerű, mégis autentikus japán ételre vágysz. Bátran variálhatod zöldségekkel, tofuval vagy tengeri algával is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1610 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Ramen tészta
1000 ml Csirkealaplé
5 g
20 g Gyömbér
10 g Fokhagyma
2 db Tojás
300 g Csirkemell
30 g Újhagyma
10 ml Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkealaplevet öntsd egy lábasba, add hozzá a sót, szeletelt gyömbért és zúzott fokhagymát. Lassan forrald fel, majd főzd 20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: a tiszta, áttetsző leveshez szűrd le az alaplevet a főzés végén.

    2

    A csirkemellet sózd meg, majd párold vagy főzd meg puhára. Ezután szeleteld vékony csíkokra. Tipp: a főzőléből tegyél félre egy keveset, ha extra sós levet szeretnél a tálaláshoz.

    3

    A tojásokat főzd 6 percig, majd hideg vízben hűtsd le, hámozd meg és vágd félbe. Tipp: ha krémes sárgáját szeretnél, ne főzd tovább 6 percnél.

    4

    A ramen tésztát főzd meg a csomagolás szerint, majd szűrd le és öblítsd át langyos vízzel. Tipp: a víz leöblítése segít a keményítő eltávolításában, így tisztább lesz a levesed.

    5

    Tálaláskor tegyél tésztát egy mélytányérba, öntsd rá a forró alaplevet, helyezz rá szeletelt csirkét, tojást, újhagymát és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: tálaláskor adj hozzá nori lapot vagy főtt kukoricát, ha gazdagabb ízvilágra vágysz.