A sertĂ©sszeleteket vĂ©konyabbra szeleteld, majd egy kis klopfolĂłval enyhĂ©n lapĂtsd le Ćket, hogy a hĂșs könnyebben ĂĄtsĂŒljön.
A sertĂ©shĂșs klopfolĂĄsa segĂt abban, hogy a hĂșs gyorsabban megpuhuljon Ă©s szaftosabb maradjon.
A gyömbért håmozd meg, és reszeld le finomra. A fokhagymåt is håmozd meg, majd apróra vågd.
A gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt frissen hasznĂĄlva mĂ©g intenzĂvebb Ăzeket kapunk. Ha nincs friss gyömbĂ©r, hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂtottat, de az Ăze enyhĂ©bb lesz.
Egy serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat, Ă©s add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt Ă©s aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt. PirĂtsd Ćket 1-2 percig, amĂg illatosak lesznek.
Figyelj, hogy a fokhagyma és gyömbér ne égjen meg, mert keserƱvé vålik.
Tedd bele a sertĂ©shĂșs szeleteket, Ă©s sĂŒsd Ćket 3-4 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂg szĂ©p aranybarna szĂnt kapnak.
Ne sĂŒsd tĂșl a hĂșst, hogy megĆrizze a szaftossĂĄgĂĄt Ă©s ne szĂĄradjon ki.
Amikor a hĂșs kĂ©sz, add hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, mirint Ă©s cukrot, majd keverd össze, hogy a hĂșs ĂĄtvegye az Ăzeket. FĆzd 5-6 percig, amĂg a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.
A mirin Ă©des Ăzt ad a szĂłsznak, mĂg a szĂłjaszĂłsz umami Ăzt biztosĂt. Ha tĂșl sĂłs, egy kis vĂzzel hĂgĂthatod.
SzĂłrd meg a zöldhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgva, Ă©s tĂĄlalĂĄs elĆtt keverd össze a hĂșssal.
A zöldhagyma friss Ăze Ă©s szĂne feldobja az Ă©telt, Ă©s egy kis ropogĂłssĂĄgot ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.