Shogayaki sertĂ©shĂșssal, szĂłjaszĂłszos pörkölttel

Shogayaki sertĂ©shĂșssal

A shogayaki egy hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©tel, amely fƱszeres szĂłjaszĂłszban kĂ©szĂŒlt sertĂ©shĂșsbĂłl ĂĄll. A gyömbĂ©r Ă©s fokhagyma kombinĂĄciĂłja erƑteljes Ă­zt ad, mĂ­g a szĂłjaszĂłsz gazdag umami Ă­zt biztosĂ­t. Az Ă©tel egyszerƱ, mĂ©gis Ă­nycsiklandĂł, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy hĂ©tköznapi Ă©tkezĂ©shez, kĂŒlönösen, ha valami gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, de mĂ©gis kĂŒlönleges Ă©telt keresel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g SertĂ©sszelet
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Mirin
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©sszeleteket vĂ©konyabbra szeleteld, majd egy kis klopfolĂłval enyhĂ©n lapĂ­tsd le Ƒket, hogy a hĂșs könnyebben ĂĄtsĂŒljön.

    A sertĂ©shĂșs klopfolĂĄsa segĂ­t abban, hogy a hĂșs gyorsabban megpuhuljon Ă©s szaftosabb maradjon.

    2

    A gyömbért håmozd meg, és reszeld le finomra. A fokhagymåt is håmozd meg, majd apróra vågd.

    A gyömbért és fokhagymåt frissen hasznålva még intenzívebb ízeket kapunk. Ha nincs friss gyömbér, hasznålhatsz szårítottat, de az íze enyhébb lesz.

    3

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt Ă©s aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket 1-2 percig, amĂ­g illatosak lesznek.

    Figyelj, hogy a fokhagyma és gyömbér ne égjen meg, mert keserƱvé vålik.

    4

    Tedd bele a sertĂ©shĂșs szeleteket, Ă©s sĂŒsd Ƒket 3-4 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂ­g szĂ©p aranybarna szĂ­nt kapnak.

    Ne sĂŒsd tĂșl a hĂșst, hogy megƑrizze a szaftossĂĄgĂĄt Ă©s ne szĂĄradjon ki.

    5

    Amikor a hĂșs kĂ©sz, add hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, mirint Ă©s cukrot, majd keverd össze, hogy a hĂșs ĂĄtvegye az Ă­zeket. FƑzd 5-6 percig, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.

    A mirin Ă©des Ă­zt ad a szĂłsznak, mĂ­g a szĂłjaszĂłsz umami Ă­zt biztosĂ­t. Ha tĂșl sĂłs, egy kis vĂ­zzel hĂ­gĂ­thatod.

    6

    SzĂłrd meg a zöldhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgva, Ă©s tĂĄlalĂĄs elƑtt keverd össze a hĂșssal.

    A zöldhagyma friss íze és színe feldobja az ételt, és egy kis ropogóssågot ad neki.