Shogayaki sertéshússal, szójaszószos pörkölttel

Shogayaki sertéshússal

A shogayaki egy hagyományos japán étel, amely fűszeres szójaszószban készült sertéshúsból áll. A gyömbér és fokhagyma kombinációja erőteljes ízt ad, míg a szójaszósz gazdag umami ízt biztosít. Az étel egyszerű, mégis ínycsiklandó, és tökéletes választás egy hétköznapi étkezéshez, különösen, ha valami gyorsan elkészíthető, de mégis különleges ételt keresel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertésszelet
2 cm Friss gyömbér
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésszeleteket vékonyabbra szeleteld, majd egy kis klopfolóval enyhén lapítsd le őket, hogy a hús könnyebben átsüljön.

    A sertéshús klopfolása segít abban, hogy a hús gyorsabban megpuhuljon és szaftosabb maradjon.

    2

    A gyömbért hámozd meg, és reszeld le finomra. A fokhagymát is hámozd meg, majd apróra vágd.

    A gyömbért és fokhagymát frissen használva még intenzívebb ízeket kapunk. Ha nincs friss gyömbér, használhatsz szárítottat, de az íze enyhébb lesz.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a reszelt gyömbért és apróra vágott fokhagymát. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    Figyelj, hogy a fokhagyma és gyömbér ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    4

    Tedd bele a sertéshús szeleteket, és süsd őket 3-4 percig mindkét oldalán, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    Ne süsd túl a húst, hogy megőrizze a szaftosságát és ne száradjon ki.

    5

    Amikor a hús kész, add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot, majd keverd össze, hogy a hús átvegye az ízeket. Főzd 5-6 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    A mirin édes ízt ad a szósznak, míg a szójaszósz umami ízt biztosít. Ha túl sós, egy kis vízzel hígíthatod.

    6

    Szórd meg a zöldhagymát apróra vágva, és tálalás előtt keverd össze a hússal.

    A zöldhagyma friss íze és színe feldobja az ételt, és egy kis ropogósságot ad neki.