A sertésszeleteket vékonyabbra szeleteld, majd egy kis klopfolóval enyhén lapítsd le őket, hogy a hús könnyebben átsüljön.
A sertéshús klopfolása segít abban, hogy a hús gyorsabban megpuhuljon és szaftosabb maradjon.
A gyömbért hámozd meg, és reszeld le finomra. A fokhagymát is hámozd meg, majd apróra vágd.
A gyömbért és fokhagymát frissen használva még intenzívebb ízeket kapunk. Ha nincs friss gyömbér, használhatsz szárítottat, de az íze enyhébb lesz.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a reszelt gyömbért és apróra vágott fokhagymát. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.
Figyelj, hogy a fokhagyma és gyömbér ne égjen meg, mert keserűvé válik.
Tedd bele a sertéshús szeleteket, és süsd őket 3-4 percig mindkét oldalán, amíg szép aranybarna színt kapnak.
Ne süsd túl a húst, hogy megőrizze a szaftosságát és ne száradjon ki.
Amikor a hús kész, add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot, majd keverd össze, hogy a hús átvegye az ízeket. Főzd 5-6 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
A mirin édes ízt ad a szósznak, míg a szójaszósz umami ízt biztosít. Ha túl sós, egy kis vízzel hígíthatod.
Szórd meg a zöldhagymát apróra vágva, és tálalás előtt keverd össze a hússal.
A zöldhagyma friss íze és színe feldobja az ételt, és egy kis ropogósságot ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.