Singhara atta chilla, tálalva friss korianderrel

Singhara atta chilla

A singhara atta chilla egy tradicionális indiai étel, amely vízi gesztenyéből készült, és fűszeres ízekkel gazdagított tésztával készül. Az ételt gyakran tálalják friss korianderrel, hogy kiemeljék a friss fűszerek és zöldségek ízét. A chilla egy remek alternatívája a hagyományos étkezéseknek, és tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára. Az étel gazdag tápanyagokban, és különösen a vízi gesztenye ad neki egy édes, enyhén diós ízt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Singhara atta (vízi gesztenye liszt)
50 g Vízi gesztenye
100 g Joghurt
2 ág Cilantro (friss koriander)
1 db Zöld chili
1 tk. Ginger (friss gyömbér)
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Kömény
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízi gesztenyét és a koriandert apróra vágd, és tedd félre.

    A vízi gesztenye egy kis édes ízt ad, de apróra vágva könnyen keveredik a tésztába.

    2

    A singhara atta-t keverd el egy tálban a joghurttal, hogy sima tésztát kapj.

    A joghurt krémes textúrát ad, és segít, hogy a tészta könnyen formálható legyen.

    3

    Add hozzá a friss gyömbért, fokhagymát, zöld chilit, köményt, sót és borsot a tésztához.

    A fűszereket jól keverd el, hogy minden falatba beleolvadjanak az ízek.

    4

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy a fűszerek és az összes hozzávaló összeérjenek.

    A pihenés segíti a tészta sűrűsödését, és az ízek is jobban összeérnek.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel, és enyhén kenj meg olajjal. A tésztát kanalazd bele, és formázz belőle kis köröket.

    A serpenyő ne legyen túl forró, különben a chilla kívül gyorsan megéghet, miközben belül nyers marad.

    6

    Süsd a chilla mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon.

    Ügyelj arra, hogy a chilla ne legyen túl vastag, így könnyen megsül a közepén is.

    7

    Tálald a kész singhara atta chillát friss korianderrel és egy csipet sóval a tetején.

    A koriander frissessége kiemeli a fűszeres chilla ízét, és színt ad az ételnek.