A vízi gesztenyét és a koriandert apróra vágd, és tedd félre.
A vízi gesztenye egy kis édes ízt ad, de apróra vágva könnyen keveredik a tésztába.
A singhara atta-t keverd el egy tálban a joghurttal, hogy sima tésztát kapj.
A joghurt krémes textúrát ad, és segít, hogy a tészta könnyen formálható legyen.
Add hozzá a friss gyömbért, fokhagymát, zöld chilit, köményt, sót és borsot a tésztához.
A fűszereket jól keverd el, hogy minden falatba beleolvadjanak az ízek.
A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy a fűszerek és az összes hozzávaló összeérjenek.
A pihenés segíti a tészta sűrűsödését, és az ízek is jobban összeérnek.
Egy serpenyőt melegíts fel, és enyhén kenj meg olajjal. A tésztát kanalazd bele, és formázz belőle kis köröket.
A serpenyő ne legyen túl forró, különben a chilla kívül gyorsan megéghet, miközben belül nyers marad.
Süsd a chilla mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon.
Ügyelj arra, hogy a chilla ne legyen túl vastag, így könnyen megsül a közepén is.
Tálald a kész singhara atta chillát friss korianderrel és egy csipet sóval a tetején.
A koriander frissessége kiemeli a fűszeres chilla ízét, és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.