Sinigang csicseriborsós leves, gazdag ízvilággal, csirkehússal és friss zöldségekkel

Sinigang csicseriborsós

A Sinigang egy népszerű filipínó étel, amelyet különféle húsokkal és zöldségekkel készítenek. Az étel jellegzetes íze az egyedülálló savanykás fűszerkeveréknek köszönhető. A csicseriborsóval készült változat különösen tápláló, és egy új twistet ad a hagyományos Sinigang receptnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (felső comb vagy mell)
200 g Csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
1 db Lime leve
2 ek. Sós levelek (sinigang mix)
2 ek. Koriander
1 csipet
1 csipet Friss bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst felkockázzuk, és egy tálban enyhén sózzuk meg.

    A csirkehús fajtájától függően a főzési idő változhat, ezért érdemes a hús darabokat egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Egy nagyobb fazékban forrósítsunk olajat, és pirítsuk meg benne a csirkehúst, amíg minden oldala szép aranybarnára sül.

    A csirkehús minden oldalát pirítsuk meg, hogy gazdagabb ízt adjon a levesnek.

    3

    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és pirítsuk 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    A fokhagymát ne hagyjuk megégni, mert keserű ízt adhat a levesnek.

    4

    A paradicsomokat vágjuk félbe, és adjuk hozzá a csirkehúshoz. Kezdjük el párolni őket néhány percig.

    A paradicsomok frissessége meghatározza a leves ízét, így ha lehet, válasszunk érett, zamatos paradicsomot.

    5

    Ezután öntsük fel vízzel a fazekat, és tegyük bele a csicseriborsót, a lime levét, a zöld chilit, a sinigang fűszerkeveréket, és egy csipet friss borsot.

    A csicseriborsót előzőleg beáztathatjuk, hogy gyorsabban megfőjön, de ha sűrűbb levest szeretnénk, nyugodtan tegyük bele az előre főzött csicseriborsót.

    6

    Főzzük a levest alacsony hőfokon 25-30 percig, amíg a csirke és a csicseriborsó teljesen megpuhul.

    Ha túl sűrűvé válik a leves, egy kevés vízzel hígíthatjuk, hogy a kívánt állagot elérjük.

    7

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük és melegen tálaljuk. Rizst kínálhatunk hozzá.