A csirkehúst felkockázzuk, és egy tálban enyhén sózzuk meg.
A csirkehús fajtájától függően a főzési idő változhat, ezért érdemes a hús darabokat egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.
Egy nagyobb fazékban forrósítsunk olajat, és pirítsuk meg benne a csirkehúst, amíg minden oldala szép aranybarnára sül.
A csirkehús minden oldalát pirítsuk meg, hogy gazdagabb ízt adjon a levesnek.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és pirítsuk 2-3 percig, amíg üvegesednek.
A fokhagymát ne hagyjuk megégni, mert keserű ízt adhat a levesnek.
A paradicsomokat vágjuk félbe, és adjuk hozzá a csirkehúshoz. Kezdjük el párolni őket néhány percig.
A paradicsomok frissessége meghatározza a leves ízét, így ha lehet, válasszunk érett, zamatos paradicsomot.
Ezután öntsük fel vízzel a fazekat, és tegyük bele a csicseriborsót, a lime levét, a zöld chilit, a sinigang fűszerkeveréket, és egy csipet friss borsot.
A csicseriborsót előzőleg beáztathatjuk, hogy gyorsabban megfőjön, de ha sűrűbb levest szeretnénk, nyugodtan tegyük bele az előre főzött csicseriborsót.
Főzzük a levest alacsony hőfokon 25-30 percig, amíg a csirke és a csicseriborsó teljesen megpuhul.
Ha túl sűrűvé válik a leves, egy kevés vízzel hígíthatjuk, hogy a kívánt állagot elérjük.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük és melegen tálaljuk. Rizst kínálhatunk hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.