A sertéshúst vágd kisebb darabokra, majd forrósíts egy nagy lábast, és pirítsd meg benne az oldalast, hogy egy kis kérget kapjon.
Ha a hús zsírja túl sok, egy kis olajat is használhatsz, hogy ne égjen meg.
Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a zöld chilit. Pirítsd őket pár percig, hogy kiengedjék az ízeiket.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, hogy ne legyen keserű az íze.
Öntsd fel vízzel és forrald fel. Amikor elkezd forrni, add hozzá a sárgarépát, krumplit és paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal és masala fűszerkeverékkel.
A masala fűszerkeverék különleges ízt ad a levesnek, de ha nem szeretnéd túl fűszeresre, csökkentsd az adagját.
Főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek. Ha szükséges, adj hozzá még sót és borsot.
Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék frissességüket és színüket.
Végül add hozzá a tamarind pasztát, hogy a leves egyensúlyba kerüljön, és egy különleges savanykás ízt kapjon.
A tamarind paszta erőteljes ízt ad, ha nem szereted túl savanyúnak, csökkentsd az adagot.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.
A koriander frissessége és illata csodálatosan illik a leveshez, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.