Sinigang masalával, fűszeres leves, friss korianderrel díszítve

Sinigang masalával

A Sinigang masalával a tradicionális koreai sinigang leves egy izgalmas változata, amely a fűszeres masala és a savanykás tamarind keverékével új dimenzióba emeli az ételt. Eredetileg a sinigang egy gazdag, savanykás leves, amely a régiók konyhájában hagyományos ételnek számít. Az indiai masala és a tamarind hozzáadásával ez a leves még gazdagabb ízélményt nyújt, így a sinigang masalával különleges helyet foglal el a fűszeres levesek világában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (oldalas)
1 db Vöröshagyma
3 szegfű Fokhagyma
2 db Zöld chili
2 db Sárgarépa
3 db Krumpli
2 ek. Tamarind paszta
1 tk. Masala fűszerkeverék
2 db Paradicsom
1 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb darabokra, majd forrósíts egy nagy lábast, és pirítsd meg benne az oldalast, hogy egy kis kérget kapjon.

    Ha a hús zsírja túl sok, egy kis olajat is használhatsz, hogy ne égjen meg.

    2

    Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a zöld chilit. Pirítsd őket pár percig, hogy kiengedjék az ízeiket.

    A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, hogy ne legyen keserű az íze.

    3

    Öntsd fel vízzel és forrald fel. Amikor elkezd forrni, add hozzá a sárgarépát, krumplit és paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal és masala fűszerkeverékkel.

    A masala fűszerkeverék különleges ízt ad a levesnek, de ha nem szeretnéd túl fűszeresre, csökkentsd az adagját.

    4

    Főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek. Ha szükséges, adj hozzá még sót és borsot.

    Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék frissességüket és színüket.

    5

    Végül add hozzá a tamarind pasztát, hogy a leves egyensúlyba kerüljön, és egy különleges savanykás ízt kapjon.

    A tamarind paszta erőteljes ízt ad, ha nem szereted túl savanyúnak, csökkentsd az adagot.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A koriander frissessége és illata csodálatosan illik a leveshez, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.