Skagenröra kaporral, fekete kenyéren tálalva

Skagenröra kaporral

A Skagenröra egy klasszikus skandináv étel, amely a friss hal és tojás krémes keverékét kombinálja a majonéz és a kapor friss ízével. Ezt az ételt gyakran tálalják fekete kenyéren, vagy akár salátákkal, és ideális könnyű étkezésre vagy előételnek. A Skagenröra egyszerű, mégis elegáns, és tökéletes választás, ha valami ínycsiklandót szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt lazac
2 db Főtt tojás
100 g Túró
3 ek. Majonéz
1 csokor Friss kapor
1 tk. Citruslé
1 csipet Friss bors
1 csipet
2 db Csemege uborka
4 szelet Fekete kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt lazacot apróra vágd fel, majd tedd egy tálba.

    Ha szeretnéd, a lazacot felapríthatod kisebb darabokra is, hogy egyenetlenebb textúrát kapj.

    2

    A főtt tojásokat apróra vágd, majd add hozzá a lazachoz.

    A tojásokat ne vágd túl apróra, hogy jól érződjön a textúrája.

    3

    A túrót, majonézt, citromlevet, sót és friss borsot is tedd hozzá, majd alaposan keverd össze.

    A majonéz selymes állagot ad a keveréknek, de ha enyhíteni szeretnéd a zsíros hatást, használhatsz joghurtot is.

    4

    Az uborkát apróra vágd és keverd hozzá a lazacos keverékhez.

    Az uborka frissességet ad az ételnek, és segít, hogy könnyedebb legyen a textúrája.

    5

    A friss kaprot apróra vágd és keverd bele a salátába.

    A kapor frissítő ízt ad, és tökéletesen illik a halas és tojásos összetevőkhöz.

    6

    A Skagenrörát kenheted fekete kenyérre, vagy akár tálalhatod salátával is.