Skagenröra pepparrot-tal, garnélarákkal és friss kaporral tálalva

Skagenröra pepparrot-tal

A Skagenröra egy tradicionális svéd étel, amelyet gyakran tálalnak ünnepi alkalmakkor vagy egyszerű előételként. A garnélarák és a tormás majonéz keveréke ínycsiklandóan gazdag és fűszeres. A tormapüré hozzáadása friss, csípős ízt biztosít, ami jól illik a garnélarák lágy, enyhén édes ízéhez. A Skagenröra pepparrot-tal változata különleges frissességet és egy új szintet ad a klasszikus receptnek, tökéletes kiegészítője lehet egy pohár fehérbornak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnélarák
150 g Majonéz
100 g Túró
1 ek. Friss citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Tormapüré
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ág Friss kapor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot alaposan főzd meg, majd hűtsd le és aprítsd fel kis darabokra.

    A garnélarákot ne főzd túl, mert akkor gumiszerűvé válik. A főzés után azonnal hűtsd le hideg vízben.

    2

    A majonézt, túrót, friss citromlevet és tormapürét egy tálban keverd össze.

    A túró krémessé teszi a szószt, a tormapüré pedig egy enyhén csípős ízt ad, ami jól harmonizál a garnélarákkal.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a frissen őrölt borsot és egy csipet sót. Keverd alaposan össze.

    A fokhagyma friss ízt ad az ételnek, a bors pedig kiemeli a torma és citrom savanykás ízét.

    4

    A kész masszát add hozzá a garnélarákhoz, majd alaposan keverd össze.

    Ne keverd túl, hogy ne törjenek össze a garnélarák darabok.

    5

    Tálald hidegen, friss kaporral díszítve.

    A kapor nemcsak szép díszítés, hanem friss ízt is ad a Skagenrörának.