Sloppy Joe kukoricával, darálthúsos töltelékkel és ropogós zsemlében tálalva

Sloppy Joe kukoricával

A Sloppy Joe az Egyesült Államokban a 20. század elején vált igazán népszerűvé, mint gyorsan elkészíthető, laktató szendvics. Alapját a darált húsos, fűszeres töltelék adja, amelyet zsemlében tálalnak. A kukoricás változat frissebb, édesebb ízvilágot kölcsönöz az eredeti receptnek, és kellemes ropogósságot ad a harapásoknak. Ideális választás gyors vacsorához, uzsonnához vagy baráti összejövetelekre is. A recept könnyen variálható: a kukoricát például babbal vagy apróra vágott paprikával is helyettesítheted, így még színesebb és ízletesebb lesz az étel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús
1 db Hagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
1 tk. Bors
200 ml Ketchup
1 ek. Mustár
2 ek. Barbecue szósz
50 ml Víz
4 db Zsemle
150 g Kukorica

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg, és aprítsd fel finomra. Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon kezd el a darálthúst pirítani, amíg szépen meg nem barnul.

    A hús pirításánál használj fakanalat vagy spatulát, hogy a hús egyenletesen süljön, és ne maradjanak nagy darabok.

    2

    Add hozzá az aprított hagymát a húshoz, és pirítsd együtt, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    Ha a hagymát lassan pirítod, édesebb ízt ad az ételnek, ne siess ezzel a lépéssel!

    3

    Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal, majd alaposan keverd össze, hogy a fűszerek jól eloszoljanak a húsban.

    A fűszereket mindig kicsit pirítsd meg a húson, hogy jobban kijöjjenek az aromák.

    4

    Öntsd hozzá a ketchupot, a mustárt, a barbecue szószt, valamint a vizet, és keverd össze alaposan. Hagyd alacsony lángon 5-10 percig rotyogni, amíg a szósz sűrűsödni kezd.

    Figyeld a szósz állagát! Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl híg, főzd még egy-két percig.

    5

    Szórd bele a lecsepegtetett kukoricát, és keverd bele a húsos szószba. Hagyj neki 2-3 percet, hogy átmelegedjen.

    Friss vagy fagyasztott kukoricát is használhatsz, a lényeg, hogy ne legyen túl vizes, jól csepegtesd le!

    6

    Ha elkészült a töltelék, kanalazd a zsemlék alsó felére, majd helyezd rá a tetejét, és azonnal tálald.

    Melegítsd meg a zsemléket sütőben pár percre, így ropogósabbak lesznek és jobban bírják a szószt!