A hagymát hámozd meg, és aprítsd fel finomra. Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon kezd el a darálthúst pirítani, amíg szépen meg nem barnul.
A hús pirításánál használj fakanalat vagy spatulát, hogy a hús egyenletesen süljön, és ne maradjanak nagy darabok.
Add hozzá az aprított hagymát a húshoz, és pirítsd együtt, amíg a hagyma üvegesedni kezd.
Ha a hagymát lassan pirítod, édesebb ízt ad az ételnek, ne siess ezzel a lépéssel!
Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal, majd alaposan keverd össze, hogy a fűszerek jól eloszoljanak a húsban.
A fűszereket mindig kicsit pirítsd meg a húson, hogy jobban kijöjjenek az aromák.
Öntsd hozzá a ketchupot, a mustárt, a barbecue szószt, valamint a vizet, és keverd össze alaposan. Hagyd alacsony lángon 5-10 percig rotyogni, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
Figyeld a szósz állagát! Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl híg, főzd még egy-két percig.
Szórd bele a lecsepegtetett kukoricát, és keverd bele a húsos szószba. Hagyj neki 2-3 percet, hogy átmelegedjen.
Friss vagy fagyasztott kukoricát is használhatsz, a lényeg, hogy ne legyen túl vizes, jól csepegtesd le!
Ha elkészült a töltelék, kanalazd a zsemlék alsó felére, majd helyezd rá a tetejét, és azonnal tálald.
Melegítsd meg a zsemléket sütőben pár percre, így ropogósabbak lesznek és jobban bírják a szószt!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.