Keverd össze a krémsajtot, a tejfölt és a majonézt egy tálban. Ízesítsd sóval és borssal, majd oszd két részre.
Használj szobahőmérsékletű krémsajtot, hogy könnyebben keverhető legyen és ne maradjanak benne csomók. A sóval és borssal óvatosan bánj, kóstold meg, mielőtt tovább ízesíted.
Az egyik adaghoz keverd hozzá az aprított csirkehúst, a másikhoz pedig a szeletelt sonkát. Ez lesz a kétféle töltelék.
A csirkehús lehet főtt vagy sült maradék, a lényeg, hogy jól aprítsd fel. A sonkát is vágd apróra, hogy könnyen kenhető legyen a töltelék.
Egy tálcára helyezz 4 szelet szendvicskenyeret egymás mellé. Kend meg a csirkehúsos krémmel.
A szendvicskenyér lehet fehér vagy barna, a lényeg, hogy friss legyen. A krémet egyenletesen kend el a kenyéren.
Fedd be újabb 4 szelet kenyérrel, majd kend meg a sonkás krémmel. Helyezz rá ismét 4 szelet kenyeret.
A kenyérszeleteket kicsit nyomd le, hogy jobban összetapadjanak. Ha szeretnéd, a kenyér széleit levághatod, hogy szebb legyen a torta.
A maradék krémsajtos keverékkel vond be a torta oldalát és tetejét, majd simítsd el szépen.
A krémsajtos bevonat legyen egyenletes és sima. Használhatsz spatulát vagy kést a simításhoz.
Díszítsd a torta tetejét salátalevelekkel, uborkaszeletekkel, paradicsomkarikákkal és szeletelt főtt tojással. Szórd meg friss kaporral.
A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz más zöldségeket, gyümölcsöket, vagy akár füstölt lazacot is. A lényeg, hogy színes és mutatós legyen.
Hűtsd a Smörgåstårtát legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szeleteld fel, és kínáld hidegen.
A hűtés segít, hogy a torta jobban szeletelhető legyen. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy a krém kicsit megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.