Smørrebrød sült marhahússal és tormával, füstölt lazaccal és friss petrezselyemmel tálalva

Smørrebrød sült marhahússal és tormával

A smørrebrød a dán konyha hagyományos étke, amelyet egy szelet pirított kenyérre helyeznek különféle töltelékekkel, például húsokkal, halakkal és friss fűszerekkel. A sült marhahús és a torma kombinációja egyedülálló ízt ad a smørrebrødnek, miközben a friss petrezselyem és a füstölt lazac tovább gazdagítja a fogást. Az étel különösen népszerű Skandináviában, ahol gyakran fogyasztják reggelire vagy könnyű étkezésként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sült marhahús (steak vagy egyéb marhahús)
2 szelet Rövid kenyér (vagy rozskenyér)
2 ek. Torma
100 g Füstölt lazac
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Vöröshagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst süsd meg egy serpenyőben vagy grillen, amíg kívül ropogós, belül pedig szaftos nem lesz. Sütési idő függ a hús vastagságától.

    A hús sütésénél ügyelj arra, hogy ne süsd túl! Az ideális állag eléréséhez süsd 3-4 percig mindkét oldalon közepes hőmérsékleten.

    2

    A kenyeret pirítsd meg egy serpenyőben egy kis olívaolajjal, hogy ropogósra süljön.

    Ha vastagabb kenyeret használsz, ügyelj rá, hogy a közepét ne hagyd túlságosan szárazra pirulni.

    3

    A tormát reszeld le, és keverd össze egy kis olívaolajjal, hogy egy krémesebb állagot kapj.

    A torma adagját ízlés szerint módosíthatod, hogy megfelelő csípősséget érj el.

    4

    A sült marhahúst szeleteld vékony csíkokra, és tedd a pirított kenyérre.

    A hús szeletelésénél érdemes a rostokkal párhuzamosan vágni, hogy a hús puhább legyen.

    5

    A füstölt lazacot helyezd a marhahúsra, majd díszítsd a friss petrezselyemmel és vékonyra szeletelt vöröshagymával.

    A lazacot ügyelj arra, hogy ne fedje el teljesen a marhahúst, hanem egy kis része maradjon látható.

    6

    Tálald a smørrebrødet citromszeletekkel, hogy egy friss, citrusos ízt adj hozzá.

    A citromot facsarhatod is a tetejére, hogy még frissebb ízt kapjon.