A fokhagymát hámozd meg és vágd apróra vagy reszeld le.
A fokhagymát reszelve intenzívebb ízt ad a szósznak.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, hogy az illata kioldódjon.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze. Alacsony lángon pirítsd.
Add hozzá a sört, chili port, barbecue szószt, mézet, almaborecetet, sót és borsot. Keverd jól össze.
Kísérletezz a chili por mennyiségével, hogy a szósz a te ízlésednek megfelelő erősségű legyen.
Főzd alacsony lángon 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
Időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le az alja.
Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár burgonyához.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.