Sörös chili barbecue szósz tálalva

Sörös chili barbecue szósz

A sörös chili barbecue szósz egy fűszeres, gazdag mártás, amely a sör és a chili kombinációjával mély ízeket hoz létre. A méz és az almaborecet édessége és savanyúsága kiegyensúlyozza a szószt, így egy igazi ínycsiklandó szószt kapunk. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illatok betöltik a konyhát. Az elkészítés titka, hogy a szószt alacsony lángon főzd, hogy a fűszerek teljesen kioldódjanak és az ízek egyesüljenek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml sör
1 tk. chili por
100 ml barbecue szósz
1 ek. méz
1 ek. almaborecet
2 gerezd fokhagyma
1 csipet
1 csipet őrölt bors
1 ek. olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és vágd apróra vagy reszeld le.

    A fokhagymát reszelve intenzívebb ízt ad a szósznak.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, hogy az illata kioldódjon.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze. Alacsony lángon pirítsd.

    3

    Add hozzá a sört, chili port, barbecue szószt, mézet, almaborecetet, sót és borsot. Keverd jól össze.

    Kísérletezz a chili por mennyiségével, hogy a szósz a te ízlésednek megfelelő erősségű legyen.

    4

    Főzd alacsony lángon 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.

    Időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le az alja.

    5

    Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár burgonyához.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll.