A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrósítsd túl.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
Használj szitát a liszthez, hogy elkerüld a csomósodást.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a sört. A sör levegőssé teszi a gofrit és egy enyhe malátás ízt ad neki.
A sör típusától függően változhat a gofri íze. Világos sört használj a lágyabb ízért, míg a barna sör karakteresebb ízt ad.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!
Csak annyira keverd össze a tésztát, hogy a liszt eltűnjön. A darabos tészta jobb, mint a túlkevert.
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
Ha spray-s olajat használsz, azzal könnyebben és egyenletesebben tudod kikenni a gofrisütőt.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.
Figyeld a gofrisütő jelzőfényét, vagy a gőzt, ami távozik a sütőből. Amikor a gőz megszűnik, a gofri valószínűleg kész.
Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.
A rácson hűtés megakadályozza, hogy a gofri bepárásodjon és elveszítse a ropogósságát.
Tálald frissen, porcukorral, juharsziruppal vagy akár sörös karamellszósszal.
A sörös karamellszószhoz a sört cukorral karamellizáld, majd adj hozzá egy kis vajat és tejszínt. A tökéletes felnőtt gofri!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.