Sörös gofri tálalva

Sörös Gofri

A sörös gofri egy izgalmas csavar a klasszikus gofri receptben, amelyet a belga sörfőzők ihlettek. A belga gofri hagyományosan könnyű és ropogós, ezt a hatást pedig a sör segítségével érhetjük el, amely levegősebbé és ízletesebbé teszi a tésztát. Ez a recept különösen népszerű Németországban és Belgiumban, ahol a sörgasztronómia kiemelt szerepet kap. Egy hideg téli reggelen vagy egy baráti összejövetelen tökéletes választás, akár édes, akár sós feltétekkel. Ha igazán különlegessé szeretnéd tenni, próbáld ki karamellizált sörös sziruppal vagy ropogós baconnel tálalva!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Cukor
2 db Tojás
80 g Vaj
250 ml Sör
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrósítsd túl.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    Használj szitát a liszthez, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a sört. A sör levegőssé teszi a gofrit és egy enyhe malátás ízt ad neki.

    A sör típusától függően változhat a gofri íze. Világos sört használj a lágyabb ízért, míg a barna sör karakteresebb ízt ad.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!

    Csak annyira keverd össze a tésztát, hogy a liszt eltűnjön. A darabos tészta jobb, mint a túlkevert.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    Ha spray-s olajat használsz, azzal könnyebben és egyenletesebben tudod kikenni a gofrisütőt.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

    Figyeld a gofrisütő jelzőfényét, vagy a gőzt, ami távozik a sütőből. Amikor a gőz megszűnik, a gofri valószínűleg kész.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.

    A rácson hűtés megakadályozza, hogy a gofri bepárásodjon és elveszítse a ropogósságát.

    8

    Tálald frissen, porcukorral, juharsziruppal vagy akár sörös karamellszósszal.

    A sörös karamellszószhoz a sört cukorral karamellizáld, majd adj hozzá egy kis vajat és tejszínt. A tökéletes felnőtt gofri!