A fokhagymát aprítsd finomra vagy reszeld le.
A reszelés egyenletesebb ízt eredményez, de az aprítás is tökéletes, ha szereted érezni a fokhagymadarabokat.
Egy közepes méretű lábosban olvaszd meg a vajat közepes lángon.
A lábos legyen elég nagy ahhoz, hogy a többi hozzávaló is kényelmesen elférjen benne, és ne fröcsögjön ki a szósz.
Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd üvegesre 1-2 perc alatt.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a világos sört, majd keverd el, és forrald fel.
A sör kiválasztásánál figyelj, hogy ne legyen túl keserű, mert az befolyásolja a szósz ízét.
Add hozzá a dijoni mustárt, a mézet és a Worcestershire szószt, majd alaposan keverd össze.
A méz segít kiegyensúlyozni a mustár és a sör kesernyés ízét.
Lassú tűzön főzd a szószt 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Ne hagyd magára a szószt, mert könnyen leéghet az alja.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd főzd további 2-3 percig, hogy krémes állagot kapj.
A tejszín hozzáadásával a szósz lágyabb és gazdagabb lesz.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd keverd el alaposan.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be a fűszerezést.
Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Tálald sült húsok, grillezett kolbászok vagy burgonyás ételek mellé.
A szósz melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.