Sörös mustárszósz tálalva

Sörös mustárszósz

A sörös mustárszósz különösen népszerű a német és közép-európai konyhában, ahol a sör és a mustár hagyományosan is gyakran párosul. A sör gazdag ízvilágot ad a szósznak, míg a mustár fűszeres karaktert kölcsönöz neki. Ezt a mártást különösen jól lehet párosítani sült kolbászokkal, sertéssültekkel és ropogós sült krumplival. Képzeld el egy hangulatos őszi estén, amikor egy szaftos sült húshoz kínálod, mellé egy korsó hideg sört – tökéletes gasztronómiai élmény! Ha még intenzívebb ízvilágot szeretnél, próbáld ki egy kevés füstölt paprikával vagy extra Worcestershire szósszal.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Dijoni mustár
100 ml Világos sör
20 g Méz
20 g Vaj
50 ml Tejszín
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Worcestershire szósz
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát aprítsd finomra vagy reszeld le.

    A reszelés egyenletesebb ízt eredményez, de az aprítás is tökéletes, ha szereted érezni a fokhagymadarabokat.

    2

    Egy közepes méretű lábosban olvaszd meg a vajat közepes lángon.

    A lábos legyen elég nagy ahhoz, hogy a többi hozzávaló is kényelmesen elférjen benne, és ne fröcsögjön ki a szósz.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd üvegesre 1-2 perc alatt.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a világos sört, majd keverd el, és forrald fel.

    A sör kiválasztásánál figyelj, hogy ne legyen túl keserű, mert az befolyásolja a szósz ízét.

    5

    Add hozzá a dijoni mustárt, a mézet és a Worcestershire szószt, majd alaposan keverd össze.

    A méz segít kiegyensúlyozni a mustár és a sör kesernyés ízét.

    6

    Lassú tűzön főzd a szószt 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    Ne hagyd magára a szószt, mert könnyen leéghet az alja.

    7

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd főzd további 2-3 percig, hogy krémes állagot kapj.

    A tejszín hozzáadásával a szósz lágyabb és gazdagabb lesz.

    8

    Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd keverd el alaposan.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be a fűszerezést.

    9

    Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Tálald sült húsok, grillezett kolbászok vagy burgonyás ételek mellé.

    A szósz melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.