Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Ne áztasd túl a zselatinlapokat, mert széteshetnek.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd intenzívebb ízt ad.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost a tűzre alacsony lángon, és keverd tovább, de ne forrald.
Öntsd hozzá a világos sört, majd óvatosan keverd össze, hogy ne veszítse el a habosságát.
A sör hozzáadásakor a keverék habzani fog, ezért használj nagyobb edényt. A sör hőmérséklete ne legyen túl hideg, mert akkor a zselatin hamarabb megdermedhet.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat érdemes ferdén megtölteni, így érdekesebb megjelenést kaphatsz.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss mentával és esetleg egy csepp mézzel a tetején, hogy extra ízt adj neki.
A méz helyett használhatsz karamell szószt vagy csokoládé forgácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.