Bev谩s谩rl贸 lista (0) ▼
Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, 茅s k茅sz铆ts el艖 egy muffin s眉t艖form谩t pap铆rkapszlikkal.
A s眉t艖 el艖meleg铆t茅se elengedhetetlen a megfelel艖 谩llag el茅r茅s茅hez.
Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, s眉t艖port 茅s a s贸t, hogy egyenletesen eloszlassa az 枚sszetev艖ket.
Az egyenletes eloszl谩s 茅rdek茅ben 茅rdemes 谩tszit谩lni a lisztet 茅s a s眉t艖port.
Egy m谩sik t谩lban habos铆tsd fel a vajat 茅s a cukrot, am铆g vil谩gos 茅s kr茅mes 谩llag煤 nem lesz.
A vaj legyen szobah艖m茅rs茅klet疟, hogy k枚nnyen habos铆that贸 legyen.
Add hozz谩 a toj谩sokat egyenk茅nt a vajas kever茅khez, 茅s j贸l dolgozd el. Keverd bele a van铆lia kivonatot is.
A toj谩sokat egyes茅vel add hozz谩, 茅s alaposan keverd el minden egyes toj谩s ut谩n, hogy a t茅szta homog茅n maradjon.
Felv谩ltva adagold a sz谩raz hozz谩val贸kat 茅s a tejet a massz谩hoz, folyamatosan keverve, hogy sima t茅szt谩t kapj.
Ne keverd t煤l a t茅szt谩t, mert a t煤lkever茅s kem茅ny muffinokat eredm茅nyezhet. Csak addig keverd, am铆g az 枚sszetev艖k 枚ssze nem 谩llnak.
Apr铆tsd durv谩ra a s贸zott mogyor贸t, majd keverd a t茅szt谩ba, hogy minden muffinnak kellemes, ropog贸s text煤r谩ja legyen.
A mogyor贸t ne apr铆tsd t煤l finomra, hogy a muffinokban 茅rezhet艖ek legyenek a darabok. Kicsit pir铆tsd meg a mogyor贸t s眉t艖ben, hogy m茅g intenz铆vebb legyen az 铆ze.
T枚ltsd meg a muffin form谩kat h谩romnegyedig a t茅szt谩val, majd s眉sd 艖ket 18-20 percig, vagy am铆g aranybarn谩k nem lesznek. H煤st疟vel ellen艖rizd az 谩ts眉lts茅get.
Ha a h煤st疟 tiszt谩n j枚n ki a muffinb贸l, akkor megs眉lt. Ha a teteje t煤l gyorsan barnul, takard le aluf贸li谩val.
Am铆g a muffinok s眉lnek, k茅sz铆tsd el a kr茅met: egy t谩lban keverd habosra a kr茅msajtot, porcukrot 茅s tejsz铆nt, am铆g k枚nny疟 茅s kr茅mes 谩llagot nem kapsz.
A kr茅msajt legyen szobah艖m茅rs茅klet疟, a tejsz铆n pedig hideg, hogy k枚nnyen felverhet艖 legyen.
Hagyd a muffinokat teljesen kih疟lni, majd d铆sz铆tsd 艖ket a kr茅mmel 茅s sz贸rd meg extra s贸zott mogyor贸val.
Csak teljesen kih疟lt muffinokat d铆sz铆ts, k眉l枚nben a kr茅m megolvad. A d铆sz铆t茅shez haszn谩lhatsz habzs谩kot a szebb eredm茅ny 茅rdek茅ben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.