Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy egyenletesen eloszlassa az összetevőket.
Az egyenletes eloszlás érdekében érdemes átszitálni a lisztet és a sütőport.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el minden egyes tojás után, hogy a tészta homogén maradjon.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet. Csak addig keverd, amíg az összetevők össze nem állnak.
Aprítsd durvára a sózott mogyorót, majd keverd a tésztába, hogy minden muffinnak kellemes, ropogós textúrája legyen.
A mogyorót ne aprítsd túl finomra, hogy a muffinokban érezhetőek legyenek a darabok. Kicsit pirítsd meg a mogyorót sütőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
Ha a hústű tisztán jön ki a muffinból, akkor megsült. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.
A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, a tejszín pedig hideg, hogy könnyen felverhető legyen.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és szórd meg extra sózott mogyoróval.
Csak teljesen kihűlt muffinokat díszíts, különben a krém megolvad. A díszítéshez használhatsz habzsákot a szebb eredmény érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.