S贸s mogyor贸s cupcake t谩lalva

S贸s Mogyor贸s Cupcake

A s贸s 茅s 茅des kombin谩ci贸ja mindig k眉l枚nleges 铆z茅lm茅nyt ny煤jtott, 茅s a mogyor贸s cupcake t枚k茅letes p茅lda erre. Az amerikai cupcake kult煤ra az 1800-as 茅vekben alakult ki, amikor a s眉tem茅nyeket egyedi adagokban kezdt茅k k茅sz铆teni. Az贸ta sz谩mtalan v谩ltozat l茅tezik, de a s贸s mogyor贸s verzi贸 az ut贸bbi 茅vek egyik izgalmas 煤j铆t谩sa. A p枚rk枚lt mogyor贸 s贸s ropog贸ss谩ga t枚k茅letes kontrasztot ad a puha t茅szt谩hoz 茅s a l谩gy kr茅mhez. Ez a recept t枚k茅letes v谩laszt谩s egy d茅lut谩ni k谩v茅 mell茅 vagy 眉nnepi alkalmakra. Ha szeretn茅d m茅g izgalmasabb谩 tenni, pr贸b谩lj meg karamell 枚ntetet csepegtetni a tetej茅re!

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 40 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g S贸zott mogyor贸
120 g Vaj
2 db Toj谩s
100 ml Tej
10 g S眉t艖por
5 ml Van铆lia kivonat
2 csipet S贸
200 g Kr茅m sajt
100 g Porcukor
50 ml Tejsz铆n

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, 茅s k茅sz铆ts el艖 egy muffin s眉t艖form谩t pap铆rkapszlikkal.

    A s眉t艖 el艖meleg铆t茅se elengedhetetlen a megfelel艖 谩llag el茅r茅s茅hez.

    2

    Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, s眉t艖port 茅s a s贸t, hogy egyenletesen eloszlassa az 枚sszetev艖ket.

    Az egyenletes eloszl谩s 茅rdek茅ben 茅rdemes 谩tszit谩lni a lisztet 茅s a s眉t艖port.

    3

    Egy m谩sik t谩lban habos铆tsd fel a vajat 茅s a cukrot, am铆g vil谩gos 茅s kr茅mes 谩llag煤 nem lesz.

    A vaj legyen szobah艖m茅rs茅klet疟, hogy k枚nnyen habos铆that贸 legyen.

    4

    Add hozz谩 a toj谩sokat egyenk茅nt a vajas kever茅khez, 茅s j贸l dolgozd el. Keverd bele a van铆lia kivonatot is.

    A toj谩sokat egyes茅vel add hozz谩, 茅s alaposan keverd el minden egyes toj谩s ut谩n, hogy a t茅szta homog茅n maradjon.

    5

    Felv谩ltva adagold a sz谩raz hozz谩val贸kat 茅s a tejet a massz谩hoz, folyamatosan keverve, hogy sima t茅szt谩t kapj.

    Ne keverd t煤l a t茅szt谩t, mert a t煤lkever茅s kem茅ny muffinokat eredm茅nyezhet. Csak addig keverd, am铆g az 枚sszetev艖k 枚ssze nem 谩llnak.

    6

    Apr铆tsd durv谩ra a s贸zott mogyor贸t, majd keverd a t茅szt谩ba, hogy minden muffinnak kellemes, ropog贸s text煤r谩ja legyen.

    A mogyor贸t ne apr铆tsd t煤l finomra, hogy a muffinokban 茅rezhet艖ek legyenek a darabok. Kicsit pir铆tsd meg a mogyor贸t s眉t艖ben, hogy m茅g intenz铆vebb legyen az 铆ze.

    7

    T枚ltsd meg a muffin form谩kat h谩romnegyedig a t茅szt谩val, majd s眉sd 艖ket 18-20 percig, vagy am铆g aranybarn谩k nem lesznek. H煤st疟vel ellen艖rizd az 谩ts眉lts茅get.

    Ha a h煤st疟 tiszt谩n j枚n ki a muffinb贸l, akkor megs眉lt. Ha a teteje t煤l gyorsan barnul, takard le aluf贸li谩val.

    8

    Am铆g a muffinok s眉lnek, k茅sz铆tsd el a kr茅met: egy t谩lban keverd habosra a kr茅msajtot, porcukrot 茅s tejsz铆nt, am铆g k枚nny疟 茅s kr茅mes 谩llagot nem kapsz.

    A kr茅msajt legyen szobah艖m茅rs茅klet疟, a tejsz铆n pedig hideg, hogy k枚nnyen felverhet艖 legyen.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kih疟lni, majd d铆sz铆tsd 艖ket a kr茅mmel 茅s sz贸rd meg extra s贸zott mogyor贸val.

    Csak teljesen kih疟lt muffinokat d铆sz铆ts, k眉l枚nben a kr茅m megolvad. A d铆sz铆t茅shez haszn谩lhatsz habzs谩kot a szebb eredm茅ny 茅rdek茅ben.