S贸s pek谩ndi贸s fagylalt t谩lalva

S贸s pek谩ndi贸s fagylalt

A s贸s pek谩ndi贸s fagylalt egyed眉l谩ll贸 铆zkombin谩ci贸t k铆n谩l, amely a gazdag, karamelliz谩lt pek谩ndi贸 茅s a s贸s 茅dess茅g t枚k茅letes harm贸ni谩j谩t teremti meg. A pek谩ndi贸 az egyik legkedveltebb di贸f茅le, amelyet gyakran haszn谩lnak desszertekben, k眉l枚n枚sen az amerikai konyh谩ban. A s贸 kiemeli a di贸 term茅szetes 茅dess茅g茅t, mik枚zben a kr茅mes fagylalt t枚k茅letes egyens煤lyt teremt. Ez a desszert kiv谩l贸 v谩laszt谩s egy k眉l枚nleges alkalomra vagy egyszer疟en egy ny谩ri nap h疟s铆t艖 茅lvezet茅hez. T谩lal谩skor egy kev茅s extra pir铆tott pek谩ndi贸val vagy karamell枚ntettel m茅g gazdagabb谩 teheted.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 35 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
500 ml Tej
250 ml Tejsz铆n
120 g Krist谩lycukor
4 db Toj谩ss谩rg谩ja
5 ml Van铆lia kivonat
100 g Pek谩ndi贸
20 g Vaj
30 g M茅z
1 tk. S贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Egy serpeny艖ben olvaszd meg a vajat, majd add hozz谩 a pek谩ndi贸t 茅s a m茅zet. Pir铆tsd k枚zepes l谩ngon 5-7 percig, am铆g a pek谩ndi贸 enyh茅n karamelliz谩l贸dik. Sz贸rd meg egy te谩skan谩l s贸val, majd ter铆tsd s眉t艖pap铆rra 茅s hagyd kih疟lni.

    脺gyelj, hogy a pek谩ndi贸t ne 茅gesd meg, mert keser疟 lesz. Folyamatosan kevergesd a pir铆t谩s sor谩n.

    2

    Egy k枚zepes l谩basban meleg铆tsd fel a tejet 茅s a tejsz铆nt k枚zepes l谩ngon, de ne hagyd felforrni.

    A tej 茅s tejsz铆n meleg铆t茅se sor谩n figyelj, hogy ne 茅gjen le az alja. Id艖nk茅nt keverd meg.

    3

    Egy t谩lban keverd 枚ssze a toj谩ss谩rg谩j谩kat a cukorral, am铆g vil谩gos 茅s habos 谩llagot nem kap.

    A toj谩ss谩rg谩j谩t 茅s a cukrot addig keverd, am铆g a cukor teljesen fel nem old贸dik, 茅s a kever茅k sz铆ne vil谩gosabb nem lesz. Ez biztos铆tja a fagylalt sima 谩llag谩t.

    4

    Lassan 枚nts egy kev茅s forr贸 tejkever茅ket a toj谩ss谩rg谩j谩s kever茅khez, mik枚zben folyamatosan kevered, hogy a toj谩s ne csap贸djon ki.

    Ez a temper谩l谩s l茅nyege. Nagyon fontos, hogy lassan 茅s folyamatosan keverd a forr贸 tejet a toj谩shoz, k眉l枚nben r谩ntotta lesz a fagylaltb贸l.

    5

    脰ntsd vissza az eg茅szet a l谩basba, 茅s alacsony l谩ngon f艖zd folyamatos kever茅s mellett, am铆g bes疟r疟s枚dik 茅s bevonja a kan谩l h谩tulj谩t. Ne hagyd felforrni!

    A kr茅m akkor van k茅sz, ha a kan谩l h谩tulj谩n egyenletesen bevonja, 茅s ha az ujjaddal v茅gigh煤zod rajta, a nyom megmarad. Fontos, hogy ne forrald, mert a toj谩s kicsap贸dhat.

    6

    Vedd le a t疟zr艖l, add hozz谩 a van铆lia kivonatot 茅s keverd sim谩ra. Hagyd a kever茅ket teljesen kih疟lni, majd tedd a h疟t艖be legal谩bb 4 贸r谩ra vagy egy 茅jszak谩ra.

    A kih疟l茅s felgyors铆t谩s谩hoz tedd a l谩bast egy hideg vizes f眉rd艖be, id艖nk茅nt megkeverve.

    7

    脰ntsd a fagylaltalapot fagylaltg茅pbe 茅s a gy谩rt贸 utas铆t谩sai szerint k茅sz铆tsd el. Ha nincs fagylaltg茅ped, tedd egy z谩rhat贸 dobozba 茅s 贸r谩nk茅nt keverd 谩t, am铆g el nem 茅ri a kr茅mes 谩llagot.

    Fagylaltg茅p n茅lk眉l a kever茅s az茅rt fontos, hogy ne k茅pz艖djenek j茅gkrist谩lyok a fagylaltban.

    8

    Amikor a fagylalt m谩r f茅lig megdermedt, add hozz谩 a karamelliz谩lt pek谩ndi贸t 茅s 贸vatosan keverd bele.

    A pek谩ndi贸t apr贸ra is v谩ghatod, ha jobban szereted, ha egyenletesebben oszlik el a fagylaltban.

    9

    Tedd vissza a fagyaszt贸ba, 茅s hagyd teljesen megdermedni. T谩lal谩s el艖tt hagyd p谩r percig szobah艖m茅rs茅kleten, hogy k枚nnyebben kanalazhat贸 legyen.

    Ha t煤l kem茅ny a fagylalt, m谩rtogasd a fagylaltkanalat forr贸 v铆zbe, 铆gy k枚nnyebben tudod adagolni.