Sós töltelékes Tangyuan, korianderrel tálalva

Sós töltelékes Tangyuan

A Tangyuan egy tradicionális kínai étel, amelyet általában desszertként vagy étkezés kiegészítőjeként szolgálnak fel. Az étel eredete a kínai kultúrában egészen a Han-dinasztiáig nyúlik vissza, és azóta a különböző töltelékekkel készült változatai népszerűek lettek. A sós változatok egyedi és gazdag ízélményt kínálnak, míg a hagyományos desszert töltelékek édesek. A sós töltelékes Tangyuan tökéletes egy könnyed étkezéshez, és remekül kiegészíti bármilyen étkezést.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
120 ml Víz
50 g Sós földimogyoró
30 g Szezámmag
1 ek. Friss koriander
100 g Párolt csirkehús
2 ek. Sójabab paszta
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet egy tálba öntjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és gyúrjuk, amíg sima, nem ragadós tésztát nem kapunk.

    A tészta akkor jó, ha lágy és könnyen formázható. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet.

    2

    A földimogyorót és a szezámmagot pirítsd meg egy serpenyőben, majd őröld finomra. Keverd össze a párolt csirkehússal, szója pasztával és apróra vágott fokhagymával.

    A szezámmagot ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű ízt adhat.

    3

    A kész tésztát kis golyókká formáljuk, majd mindegyik közepébe egy kis adag tölteléket teszünk. Óvatosan zárd be a golyókat.

    Ne túl nagy golyókat készíts, hogy egyenletesebben főjenek.

    4

    Egy nagy fazékban forralj vizet, és a golyókat add hozzá. Főzd őket 8-10 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.

    A golyók akkor vannak készen, ha a víz tetejére úsznak. Ha több adagban főzöd, ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sok golyót a vízbe egyszerre.

    5

    Miután megfőttek, tálald a sós töltelékes Tangyuant friss korianderrel díszítve.