Soto Bandung, marhahúsleves friss retkkel és szójaszószjal

Soto Bandung (marhahúsleves retek és szójaszósz)

A Soto Bandung egy hagyományos indonéz étel, amely különösen népszerű Nyugat-Jávában. A leves egy gazdag marhahús alapú leves, amely friss retket és szójaszószt tartalmaz, és ínycsiklandó fűszeres ízekkel rendelkezik. A leves eredete a Bandung városából származik, és azóta is a helyi konyha egyik legismertebb étele.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (szárnyasok, vagy lábszár)
1 l Víz
2 db Retek
3 ek. Szójaszósz
1 ág Koriander
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 tk. Kurkumapor
1 ág Cilantro (friss koriander)
1 csipet Tengeri só
0.5 tk. Bors
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst alaposan tisztítsd meg, majd darabold kisebb falatokra.

    A hús darabolásakor ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok, így gyorsabban megfőnek.

    2

    A húsdarabokat tedd egy nagy fazékba, öntsd fel vízzel, és forrald fel. Amikor a víz elkezd forrni, vedd le a habot, majd főzd közepes lángon 1-1.5 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    A hab eltávolítása segít, hogy tiszta és gazdag levesalapot kapj.

    3

    Közben a hagymát, fokhagymát, gyömbért és kurkumát apróra vágd, majd tedd félre.

    A friss gyömbér erőteljesebb ízt ad a levesnek, így érdemes frisset használni.

    4

    Egy külön serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket, amíg az illatuk fel nem szabadul, majd add hozzá a kurkumát és pirítsd tovább 1-2 percig.

    A fűszerek pirítása segít kihozni az ízeket és gazdagabbá teszi a levest.

    5

    A fűszerkeveréket add hozzá a fővő húsleveshez, és főzd együtt további 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, egy csipetnyi sóval is ízesítheted a levest.

    6

    A retket hámozd meg, és szeleteld vékonyan. A lime-ot vágd félbe, hogy frissen tálald.

    A vékonyra szeletelt retek friss, ropogós textúrát ad a levesnek.

    7

    Miután a leves kész, tálald egy tálban, és tedd bele a friss korianderleveleket, szeletelt retket és lime darabokat. Öntsd meg szójaszósszal és frissen tálald.

    A lime és a friss koriander frissességet ad az ételnek, míg a szójaszósz kiemeli a leves ízeit.