Frissen sĂŒlt spanyol fahĂ©jas croissant

Spanyol fahéjas croissant

A fahĂ©jas sĂŒtemĂ©nyek hagyomĂĄnyosan nagyon nĂ©pszerƱek SpanyolorszĂĄgban, ahol az Ă©des Ă©s fƱszeres Ă­zek talĂĄlkozĂĄsa igazi Ă©lmĂ©nnyĂ© teszi a reggeliket. A spanyol fahĂ©jas croissant ötvözi a klasszikus francia leveles tĂ©sztĂĄt a mediterrĂĄn fƱszeressĂ©ggel, amely barnacukorral Ă©s narancshĂ©jjal pĂĄrosul. Ez a vajas, rĂ©teges pĂ©ksĂŒtemĂ©ny tökĂ©letes kĂĄvĂ© vagy egy pohĂĄr meleg tej mellĂ©. Ha szereted az Ă©des, fƱszeres Ă­zeket, prĂłbĂĄld ki ezt az Ă­nycsiklandĂł croissant receptet!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 48 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 500 g Finomliszt
⭕ 25 g Friss Ă©lesztƑ
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 10 g Só
⭕ 250 ml Langyos tej
⭕ 250 g Vaj
⭕ 1 db Tojás
⭕ 10 g FahĂ©j
⭕ 50 g Barnacukor
⭕ 5 g NarancshĂ©j (reszelt)
⭕ 20 g Porcukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos tejben keverd el a cukrot, majd morzsold bele az Ă©lesztƑt, Ă©s hagyd ĂĄllni 10 percig, amĂ­g felfut.

    2

    Egy nagy tĂĄlba szitĂĄld a lisztet, keverd hozzĂĄ a sĂłt, majd öntsd bele az Ă©lesztƑs tejet. Kezd el dagasztani a tĂ©sztĂĄt.

    3

    Amikor a tĂ©szta összeĂĄllt, tedd enyhĂ©n lisztezett felĂŒletre, Ă©s gyĂșrd 10 percig, amĂ­g rugalmas lesz.

    4

    Tedd a tĂ©sztĂĄt egy tĂĄlba, takard le konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    5

    A megkelt tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki tĂ©glalap alakĂșra, majd helyezd a közepĂ©re a hideg vajat. Hajtsd rĂĄ a tĂ©szta szĂ©leit.

    6

    Óvatosan nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt, majd hajtogasd hĂĄromba. Takard le, Ă©s tedd hƱtƑbe 30 percre.

    7

    IsmĂ©teld meg a hajtogatĂĄst Ă©s nyĂșjtĂĄst mĂ©g kĂ©tszer, mindig pihentetve a tĂ©sztĂĄt 30 percig a hƱtƑben.

    8

    A kĂ©sz leveles tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki 5 mm vastagra, majd vĂĄgd hĂĄromszögekre Ă©s szĂłrd meg barnacukor Ă©s fahĂ©j keverĂ©kĂ©vel.

    9

    Tekerd fel a hĂĄromszögeket a szĂ©les vĂ©gĂ©tƑl kezdve a csĂșcs felĂ©, hogy croissant formĂĄt kapj.

    10

    Helyezd a croissantokat sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, takard le, Ă©s hagyd kelni tovĂĄbbi 30 percig.

    11

    Verd fel a tojåst, és kend meg vele a croissantok tetejét, hogy szép fényesek legyenek.

    12

    SĂŒsd elƑmelegĂ­tett 190°C-os sĂŒtƑben 15-18 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    13

    Hagyd kihƱlni a croissantokat, majd szĂłrd meg porcukorral Ă©s reszelt narancshĂ©jjal a tĂĄlalĂĄs elƑtt.