Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáljuk át, hogy ne legyen csomós a tészta.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz lazábbá teszi a tésztát.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés után a tészta könnyebben kezelhető lesz.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a palacsinta ne ragadjon le.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
A palacsintát ne süssük túl, mert kiszáradhat.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinta ragad, adjunk még egy kis olajat a serpenyőbe.
A töltelékhez aprítsd fel a fokhagymát, és egy serpenyőben kevés olajon futtasd meg, amíg illatos nem lesz.
Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a friss spenótot, és párold 3-4 percig, amíg összeesik.
A spenótot alaposan mossuk meg, mielőtt felhasználjuk.
Keverd hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, majd hagyd kissé besűrűsödni.
A tejföl helyett használhatunk tejszínt is.
A kész palacsintákat töltsd meg a spenótos-fokhagymás keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A palacsintákat szorosan tekerjük fel, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.
Ha nincs sütőtálunk, használhatunk alufóliát is.
Tálald forrón, friss petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem helyett használhatunk más zöldfűszert is, például snidlinget.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.