Spenótos-fokhagymás palacsinta frissen sütve

Spenótos-fokhagymás palacsinta

A spenót és a fokhagyma tökéletes párost alkot ebben a könnyed, de ízletes palacsintában. A fokhagyma kiemeli a spenót frissességét, míg a tejföl és a sajt selymes állagot ad az ételnek. A sütőben átsütve a sajt ropogós réteget képez a tetején, így minden falat egyszerre krémes és enyhén ropogós. Ha egy egészséges, mégis különleges sós palacsintát keresel, akkor ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
200 g Friss spenót
2 gerezd Fokhagyma
150 g Tejföl
100 g Reszelt sajt
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet szitáljuk át, hogy ne legyen csomós a tészta.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz lazábbá teszi a tésztát.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés után a tészta könnyebben kezelhető lesz.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a palacsinta ne ragadjon le.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    A palacsintát ne süssük túl, mert kiszáradhat.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinta ragad, adjunk még egy kis olajat a serpenyőbe.

    7

    A töltelékhez aprítsd fel a fokhagymát, és egy serpenyőben kevés olajon futtasd meg, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    8

    Add hozzá a friss spenótot, és párold 3-4 percig, amíg összeesik.

    A spenótot alaposan mossuk meg, mielőtt felhasználjuk.

    9

    Keverd hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, majd hagyd kissé besűrűsödni.

    A tejföl helyett használhatunk tejszínt is.

    10

    A kész palacsintákat töltsd meg a spenótos-fokhagymás keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    A palacsintákat szorosan tekerjük fel, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    11

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.

    Ha nincs sütőtálunk, használhatunk alufóliát is.

    12

    Tálald forrón, friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem helyett használhatunk más zöldfűszert is, például snidlinget.