Spenótos quinoa Buddha-tál avokádóval

Spenótos quinoa Buddha-tál avokádóval

A spenótos quinoa Buddha-tál avokádóval egy friss és tápláló fogás, amely ideális választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. A quinoa könnyű és fehérjedús alapot biztosít, amely tökéletesen harmonizál a spenót és az avokádó krémességével. A koktélparadicsom természetes édessége és a pirított tökmag ropogóssága különleges ízvilágot teremt, miközben a citromlé frissessége teszi igazán harmonikussá ezt az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
150 g Friss spenót
1 db Avokádó
100 g Koktélparadicsom
20 ml Olívaolaj
15 ml Citromlé
20 g Pirított tökmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd kihűlni.

    A quinoa főzésénél figyelj arra, hogy a víz teljesen felszívódjon. Ha mégis maradna víz a végén, szűrd le.

    2

    A friss spenótot mosd meg, majd forró serpenyőben, kevés olívaolajon fonnyaszd meg, és tedd félre.

    A spenótot ne főzd túl, elég csak épphogy összeesnie. Így megőrzi a színét és a tápanyagtartalmát.

    3

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel vékony szeletekre.

    Az avokádó elszíneződésének elkerülése érdekében locsold meg citromlével.

    4

    A koktélparadicsomokat vágd félbe, és helyezd egy nagy tál aljára a főtt quinoával együtt.

    A paradicsomokat érdemes a vágott felükkel lefelé a tálba helyezni, így jobban eloszlanak a quinoa között.

    5

    Rendezd el a tálon a spenótot, avokádószeleteket és paradicsomokat egyenletesen.

    A tál esztétikusabb lesz, ha a hozzávalókat színek szerint rendezed el.

    6

    Locsold meg az ételt olívaolajjal, citromlével, és szórd meg sóval és borssal.

    A citromlé helyett használhatsz lime levet is a frissebb íz érdekében.

    7

    Tálalás előtt szórd meg pirított tökmaggal, és azonnal fogyasztható.

    A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz és enyhén meg nem barnul. Vigyázz, mert könnyen megég!