Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
A quinoa főzésénél figyelj arra, hogy a víz teljesen felszívódjon. Ha mégis maradna víz a végén, szűrd le.
A friss spenótot mosd meg, majd forró serpenyőben, kevés olívaolajon fonnyaszd meg, és tedd félre.
A spenótot ne főzd túl, elég csak épphogy összeesnie. Így megőrzi a színét és a tápanyagtartalmát.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel vékony szeletekre.
Az avokádó elszíneződésének elkerülése érdekében locsold meg citromlével.
A koktélparadicsomokat vágd félbe, és helyezd egy nagy tál aljára a főtt quinoával együtt.
A paradicsomokat érdemes a vágott felükkel lefelé a tálba helyezni, így jobban eloszlanak a quinoa között.
Rendezd el a tálon a spenótot, avokádószeleteket és paradicsomokat egyenletesen.
A tál esztétikusabb lesz, ha a hozzávalókat színek szerint rendezed el.
Locsold meg az ételt olívaolajjal, citromlével, és szórd meg sóval és borssal.
A citromlé helyett használhatsz lime levet is a frissebb íz érdekében.
Tálalás előtt szórd meg pirított tökmaggal, és azonnal fogyasztható.
A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz és enyhén meg nem barnul. Vigyázz, mert könnyen megég!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.