Spenótos sós palacsinta friss zöldségekkel tálalva

Spenótos sós palacsinta

A sós palacsinták régóta népszerűek a világ számos országában, mint például Franciaországban, ahol a galette az egyik legismertebb változat. Ez a spenótos változat modern csavart ad a klasszikus recepthez, friss és egészséges hozzávalókkal, melyek tökéletesek egy könnyed ebédhez vagy vacsorához. Az egyszerű elkészítési mód miatt ideális választás rohanós hétköznapokra is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Búzaliszt
2 db Tojás
300 ml Tej
200 g Spenótlevél
1 tk.
2 ek. Olaj
2 db Fokhagymagerezd
1 tk. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a spenótleveleket alaposan, és csöpögtesd le őket. Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat, majd pirítsd meg a zúzott fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    A spenótot alaposan mosd meg, mert sok homok lehet benne. A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    2

    Add hozzá a spenótot a serpenyőbe, és párold, amíg összeesik. Tedd félre, hogy kihűljön, majd aprítsd finomra.

    A spenót hamar összeesik, ne párold túl sokáig. Kihűlés után nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

    3

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a sót és a sütőport. Üsd hozzá a tojásokat, majd fokozatosan add hozzá a tejet, miközben egy kézi habverővel csomómentesre kevered a masszát.

    A tejet fokozatosan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne, szűrd át a tésztát.

    4

    Add hozzá az aprított spenótot a palacsintatésztához, és keverd el alaposan, hogy egyenletesen oszoljon el a zöldség.

    Ha fagyasztott spenótot használsz, előtte alaposan nyomkodd ki belőle a vizet, hogy ne hígítsa fel a tésztát.

    5

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, kenj meg egy kis olajjal, és egy merőkanálnyi tésztát önts bele. Körkörös mozdulatokkal terítsd el vékonyan a tésztát.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleteszed a tésztát, különben ráragad. Ha nem tapadásmentes serpenyőt használsz, gyakrabban kend meg olajjal.

    6

    Süsd a palacsintát 1-2 percig az egyik oldalán, amíg a szélei el nem kezdenek pirulni. Fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

    A palacsintát akkor fordítsd meg, ha már könnyen elválik a serpenyőtől. Ha szakad, még nem sült meg eléggé.

    7

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta el nem fogy. A palacsintákat halmozd egymásra egy tányéron, hogy melegen maradjanak.

    A palacsintákat sütés után letakarhatod egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

    8

    Tálald önmagában, vagy töltsd meg kedvenc sós töltelékeiddel, például túróval, sonkával vagy sajtkrémmel.

    A spenótos palacsinta remekül illik a fokhagymás tejföllel vagy egy könnyű salátával.