Mosd meg a spenótleveleket alaposan, és csöpögtesd le őket. Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat, majd pirítsd meg a zúzott fokhagymát, amíg illatos nem lesz.
A spenótot alaposan mosd meg, mert sok homok lehet benne. A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a spenótot a serpenyőbe, és párold, amíg összeesik. Tedd félre, hogy kihűljön, majd aprítsd finomra.
A spenót hamar összeesik, ne párold túl sokáig. Kihűlés után nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a sót és a sütőport. Üsd hozzá a tojásokat, majd fokozatosan add hozzá a tejet, miközben egy kézi habverővel csomómentesre kevered a masszát.
A tejet fokozatosan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne, szűrd át a tésztát.
Add hozzá az aprított spenótot a palacsintatésztához, és keverd el alaposan, hogy egyenletesen oszoljon el a zöldség.
Ha fagyasztott spenótot használsz, előtte alaposan nyomkodd ki belőle a vizet, hogy ne hígítsa fel a tésztát.
Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, kenj meg egy kis olajjal, és egy merőkanálnyi tésztát önts bele. Körkörös mozdulatokkal terítsd el vékonyan a tésztát.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleteszed a tésztát, különben ráragad. Ha nem tapadásmentes serpenyőt használsz, gyakrabban kend meg olajjal.
Süsd a palacsintát 1-2 percig az egyik oldalán, amíg a szélei el nem kezdenek pirulni. Fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.
A palacsintát akkor fordítsd meg, ha már könnyen elválik a serpenyőtől. Ha szakad, még nem sült meg eléggé.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta el nem fogy. A palacsintákat halmozd egymásra egy tányéron, hogy melegen maradjanak.
A palacsintákat sütés után letakarhatod egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.
Tálald önmagában, vagy töltsd meg kedvenc sós töltelékeiddel, például túróval, sonkával vagy sajtkrémmel.
A spenótos palacsinta remekül illik a fokhagymás tejföllel vagy egy könnyű salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.