Ssuk kalguksu, tészta, spenót és tojás a gazdag levesben

Ssuk kalguksu

A Ssuk Kalguksu egy hagyományos koreai étel, amely a friss tésztát és gazdag fűszeres levest ötvözi. A kalguksu tésztát gyakran húslevesekhez adják, és a Ssuk Kalguksu a spenót és a tojás hozzáadásával egy tápláló és ínycsiklandó étellé válik. A fűszerek, mint a chili és a fokhagyma, különleges aromát adnak a levesnek, miközben a tojás selymes textúrával gazdagítja a levest.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kalguksu tészta
2 ek. Friss zöldfűszer (pl. petrezselyem)
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1000 ml Csirkehúsleves alap
1 tk.
1 csipet Bors
200 g Friss spenót
1 db Tojás
1 db Friss chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kalguksu tésztát főzd meg forrásban lévő sós vízben 7-10 perc alatt, majd szűrd le és tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl, mert akkor elveszíti a textúráját, és nem illik jól a leveshez.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma pirítása segít előhozni az ízét, de ügyelj arra, hogy ne piruljon túl, mert akkor keserűvé válik.

    3

    A csirkehúsleves alapot öntsd a lábasba, és forrald fel. Add hozzá a sót, borsot, majd a főtt kalguksu tésztát.

    Ha nem találsz csirkehúsleves alapot, akkor használhatsz vízet is, és egy kis csirke alaplevet vagy kockát adni hozzá.

    4

    A friss spenótot aprítsd fel, és add hozzá a leveshez. Főzd további 3-4 percig, amíg a spenót megpuhul.

    A spenót gyorsan összeesik, így ne főzd túl, hogy friss, zöld maradjon.

    5

    A friss chilipaprikát szeleteld fel vékonyan, és tálalás előtt szórd a leves tetejére.

    A chili mennyiségét az ízlésedhez igazíthatod, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili is elég.

    6

    A leves tálalásakor egy egész tojást tehetsz a közepére, amely a forró levesben szépen megfő, így gazdagabbá teszi az ételt.