A kalguksu tésztát főzd meg forrásban lévő sós vízben 7-10 perc alatt, majd szűrd le és tedd félre.
A tésztát ne főzd túl, mert akkor elveszíti a textúráját, és nem illik jól a leveshez.
A fokhagymát zúzd össze, és egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.
A fokhagyma pirítása segít előhozni az ízét, de ügyelj arra, hogy ne piruljon túl, mert akkor keserűvé válik.
A csirkehúsleves alapot öntsd a lábasba, és forrald fel. Add hozzá a sót, borsot, majd a főtt kalguksu tésztát.
Ha nem találsz csirkehúsleves alapot, akkor használhatsz vízet is, és egy kis csirke alaplevet vagy kockát adni hozzá.
A friss spenótot aprítsd fel, és add hozzá a leveshez. Főzd további 3-4 percig, amíg a spenót megpuhul.
A spenót gyorsan összeesik, így ne főzd túl, hogy friss, zöld maradjon.
A friss chilipaprikát szeleteld fel vékonyan, és tálalás előtt szórd a leves tetejére.
A chili mennyiségét az ízlésedhez igazíthatod, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili is elég.
A leves tálalásakor egy egész tojást tehetsz a közepére, amely a forró levesben szépen megfő, így gazdagabbá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.