Mosd át alaposan a jázmin rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb marad.
Az alapos mosás kulcsfontosságú a pergős rizs eléréséhez.
Egy közepes lábosban forrald fel a vizet egy csipet sóval, majd add hozzá a rizst. Fedő alatt, alacsony lángon főzd 12-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
Főzés közben ne keverd a rizst, mert ettől ragacsosabb lesz. Ne vedd le a fedőt, hogy a gőz ne szökjön el.
Amíg a rizs fő, vágd apróra a fokhagymát és a piros paprikát. A csicseriborsót szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.
A csicseriborsót alaposan öblítsd át, hogy eltávolítsd a konzerv levét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű ízt kaphat.
Add hozzá a piros paprikát és a csicseriborsót, majd szórd meg füstölt paprikával, sóval és fekete borssal. Pirítsd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A füstölt paprika mélyebb ízt ad az ételnek.
Öntsd a megfőtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze a pirított csicseriborsós keverékkel.
Óvatosan keverd össze a rizst, hogy ne törd össze a szemeket.
Szórd meg aprított friss petrezselyemmel, majd azonnal tálald.
A friss petrezselyem frissességet és ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.