SĂŒlt gombĂĄs perec tĂĄlalva

SĂŒlt gombĂĄs perec

A sĂŒlt gombĂĄs perec egy kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgĂș Ă©tel, amely ötvözi a ropogĂłs perec tĂ©sztĂĄt Ă©s a gomba gazdag Ă­zĂ©t. A gomba, amely egy igazi finomsĂĄg, tökĂ©letesen harmonizĂĄl a sĂłs tĂ©sztĂĄval, Ă­gy egy igazĂĄn egyedi snacket kapunk. A gombĂĄs pereceket az Ă©ttermekben Ă©s a hĂĄztartĂĄsokban is egyre többen kedvelik, hiszen egy egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges falatot kĂ­nĂĄlnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 500 g BĂșzaliszt
⭕ 150 g Gomba
⭕ 20 g ÉlesztƑ
⭕ 10 g Cukor
⭕ 250 ml Meleg víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 l VĂ­z a fƑzĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tĂ©szta elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.

    A lisztet érdemes åtszitålni, hogy a tészta könnyebb legyen.

    2

    A meleg vĂ­zhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztƑt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztƑ felfutjon.

    A cukor tĂĄplĂĄlĂ©kot nyĂșjt az Ă©lesztƑnek, Ă­gy gyorsabban felfut.

    3

    EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztƑs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas lesz.

    Az olívaolaj segít a tésztånak rugalmasnak maradni.

    4

    FormĂĄzz belƑle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.

    A nedves konyharuha megakadålyozza, hogy a tészta kiszåradjon.

    5

    Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂ­tsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.

    Ha a tĂ©szta nagyon ragad, lisztezd be a kezed Ă©s a munkafelĂŒletet.

    6

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a gombĂĄt: a gombĂĄt szeleteld fel, majd egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg olĂ­vaolajon, amĂ­g megpuhul Ă©s enyhĂ©n megpirul.

    A gombåt ízesítheted fokhagymåval, sóval, borssal és kakukkfƱvel.

    7

    Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂ­zben blanszĂ­rozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ƒket egy szƱrƑkanĂĄllal.

    A szĂłdabikarbĂłna segĂ­t a pereceknek szĂ©p barna szĂ­nt kapni sĂŒtĂ©s közben.

    8

    Helyezd a pereceket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg a pirĂ­tott gombĂĄval. ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A gomba helyett vagy mellett szĂłrhatsz a perecekre reszelt sajtot is.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!

    A pereceket frissen a legfinomabbak.