Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb legyen.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A cukor táplálékot nyújt az élesztőnek, így gyorsabban felfut.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Az olívaolaj segít a tésztának rugalmasnak maradni.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
Ha a tészta nagyon ragad, lisztezd be a kezed és a munkafelületet.
Készítsd elő a gombát: a gombát szeleteld fel, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg megpuhul és enyhén megpirul.
A gombát ízesítheted fokhagymával, sóval, borssal és kakukkfűvel.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbóna segít a pereceknek szép barna színt kapni sütés közben.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a pirított gombával. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A gomba helyett vagy mellett szórhatsz a perecekre reszelt sajtot is.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A pereceket frissen a legfinomabbak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.