Sült kolbász tükörtojással tálalva

Sült kolbász tükörtojással

A sült kolbász tükörtojással egy egyszerű, mégis nagyszerű étel, amelyet sokan gyermekkoruk óta kedvelnek. A ropogós kolbász és a lágy tükörtojás kombinációja tökéletes harmóniát alkot, amely gyorsan elkészíthető reggeliként vagy vacsoraként is. Az étel különlegessége abban rejlik, hogy bármilyen friss kenyérrel vagy zöldségekkel variálható, így minden alkalommal más ízélményt nyújt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Füstölt kolbász
4 db Tojás
30 ml Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt kolbászt vágd kisebb darabokra, vagy karikázd fel. Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőfokon.

    A kolbász vastagsága befolyásolja a sütési időt. A vékonyabb karikák hamarabb megsülnek.

    2

    Tedd a kolbászt a serpenyőbe, és süsd 5-7 percig, amíg szép aranybarnára pirul. Időnként forgasd meg, hogy minden oldala egyenletesen süljön.

    Ne süsd túl a kolbászt, mert kiszáradhat.

    3

    A kolbászt tedd félre egy tányérra, de a serpenyőben hagyj egy kevés zsiradékot a tükörtojások elkészítéséhez.

    Ha túl sok a zsiradék, önts le belőle egy keveset.

    4

    Törj fel egy tojást egy kis tálba, majd óvatosan csúsztasd a serpenyőbe. Ismételd meg a maradék tojásokkal. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A tojásokat egyesével törd fel, hogy ha valamelyik romlott, ne rontsa el a többit.

    5

    Süsd a tojásokat addig, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája még lágy marad. Ez körülbelül 3-4 percig tart közepes hőfokon.

    Ha a sárgáját is keményebbre szeretnéd, takard le a serpenyőt egy fedővel, és süsd tovább egy kicsit.

    6

    Tálald a sült kolbászt a tükörtojásokkal friss kenyérrel vagy pirított bagettel. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel a tálalás előtt.

    Kínálhatsz mellé mustárt, ketchupot vagy majonézt is.