A füstölt kolbászt vágd kisebb darabokra, vagy karikázd fel. Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőfokon.
A kolbász vastagsága befolyásolja a sütési időt. A vékonyabb karikák hamarabb megsülnek.
Tedd a kolbászt a serpenyőbe, és süsd 5-7 percig, amíg szép aranybarnára pirul. Időnként forgasd meg, hogy minden oldala egyenletesen süljön.
Ne süsd túl a kolbászt, mert kiszáradhat.
A kolbászt tedd félre egy tányérra, de a serpenyőben hagyj egy kevés zsiradékot a tükörtojások elkészítéséhez.
Ha túl sok a zsiradék, önts le belőle egy keveset.
Törj fel egy tojást egy kis tálba, majd óvatosan csúsztasd a serpenyőbe. Ismételd meg a maradék tojásokkal. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A tojásokat egyesével törd fel, hogy ha valamelyik romlott, ne rontsa el a többit.
Süsd a tojásokat addig, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája még lágy marad. Ez körülbelül 3-4 percig tart közepes hőfokon.
Ha a sárgáját is keményebbre szeretnéd, takard le a serpenyőt egy fedővel, és süsd tovább egy kicsit.
Tálald a sült kolbászt a tükörtojásokkal friss kenyérrel vagy pirított bagettel. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel a tálalás előtt.
Kínálhatsz mellé mustárt, ketchupot vagy majonézt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.