Sült rizses gamjatang, gazdag koreai édesburgonyás leves, rizses hússal és friss korianderrel

Sült rizses gamjatang

A gamjatang egy hagyományos koreai étel, amely a gazdag ízvilágáról és tápláló összetevőiről ismert. Az étel alapját az édesburgonya és a rizs adja, míg a hús gazdag alapot biztosít a levesnek. Eredetileg a koreai háztartások egyik kedvenc ételéről van szó, amelyet könnyedén elkészíthetünk egy családi vacsorára. A pirított rizs és a szójaszósz gazdagítja a levest, míg a koriander frissítő hatása tökéletesíti az étel ízét. A sült rizses gamjatang minden falatja egy igazi koreai élmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. lapocka)
300 g Édesburgonya
100 g Rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 csokor Koriander
3 ek. Szójaszósz
1 tk. Bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagy edényben pirítsd meg egy kis olajjal, hogy minden oldalát szép barna színt kapjon.

    A hús pörkölése segít a mélyebb ízek kialakításában, így érdemes alaposan pirítani.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd add hozzá a húshez, és pirítsd őket együtt, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, így ne hagyd sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg.

    3

    A gyömbért reszeld finomra, és add hozzá a húsos keverékhez. Pirítsd még 1-2 percig, hogy a gyömbér is kiengedje az ízét.

    A friss gyömbér édes, fűszeres ízt ad, és segít az étel frissességében.

    4

    Add hozzá az édesburgonyát, és öntsd fel vízzel. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 30 percig, hogy az édesburgonya megpuhuljon.

    Az édesburgonya gyorsan megpuhul, ne főzd túl, hogy ne legyen túlságosan pépes.

    5

    Amíg fő a hús, a rizst pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna színt kap.

    A rizs pirítása segít elérni a ropogós, gazdagabb ízt. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    6

    Miután a hús és az édesburgonya megpuhult, add hozzá a pirított rizst, a szójaszószt és a borsot. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.

    A szójaszósz és a pirított rizs egyesülve sós és gazdag ízt ad az ételnek.

    7

    Tálald az ételt forrón, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és nagyszerűen ellensúlyozza a fűszeres leves gazdagságát.