Sült tofu citromos tahinivel tálalva, friss petrezselyemmel és szezámmaggal

Sült tofu citromos tahinivel

A tahini a közel-keleti konyha egyik legkedveltebb hozzávalója, amelyet szezámmagból készítenek. A citrommal és fokhagymával kiegészítve egy friss és ízletes öntetet kapunk, amely tökéletesen passzol a ropogósra sült tofuhoz. Ez az étel nemcsak egyszerű és gyorsan elkészíthető, hanem fehérjében gazdag és tápláló is. A szezámmag és a petrezselyem frissességet és extra ízt ad az ételnek, így minden falat garantáltan élvezetes. A sült tofu tahini öntettel kiváló választás lehet egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, akár salátával, akár pitával vagy párolt rizzsel tálalva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
2 ek. Tahinipaszta
2 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Méz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Szezámmag
1 marék Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut papírtörlővel alaposan itasd le, majd vágd kockákra.

    A tofu minél szárazabb, annál ropogósabbra sül. Használhatsz tofu prést is a felesleges víz eltávolításához.

    2

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, egy evőkanál citromlevet, egy gerezd zúzott fokhagymát és egy evőkanál olívaolajat.

    A pácléhez adhatsz egy kis juharszirupot vagy agavé szirupot is az édesebb íz érdekében.

    3

    A tofu kockákat forgasd bele a páclébe, majd hagyd állni legalább 10 percig, hogy magába szívja az ízeket.

    Ha van időd, hagyd a tofut akár 30 percig vagy tovább pácolódni a hűtőben.

    4

    Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, majd pirítsd a tofut közepes lángon 5-6 percig, amíg aranybarna kérget kap.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a tofu nem fog szépen megpirulni. Ha szükséges, süsd több részletben.

    5

    Eközben egy kisebb tálban keverd össze a tahinit, a maradék citromlevet, egy gerezd zúzott fokhagymát, egy csipet sót és borsot. Adj hozzá egy kevés vizet, hogy krémes, önthető állagot kapj.

    A tahini öntet állagát a víz mennyiségével tudod szabályozni. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet.

    6

    A sült tofut helyezd egy tányérra, locsold meg a citromos tahini öntettel, majd szórd meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel.

    A szezámmagot pirítsd meg egy serpenyőben, hogy intenzívebb ízt kapj.

    7

    Tálald azonnal friss salátával, párolt rizzsel vagy pitakenyérrel.

    A sült tofu és a citromos tahini öntet hidegen is finom, így előre elkészítheted és magaddal viheted ebédre.