Sült tofu teriyaki szósszal tálalva

Sült tofu teriyaki szósszal

A sült tofu teriyaki szósszal egy klasszikus japán ihletésű fogás, amely tökéletes vegán alternatívát nyújt húsételek helyett. A teriyaki szósz, amely eredetileg Japánban az Edo-korban vált népszerűvé, tökéletesen bevonja a ropogósra sült tofut, így ízekben gazdag, mégis könnyű ételt kapunk. Ez a recept nemcsak gyors és egyszerű, hanem fehérjében is gazdag, így ideális ebédre vagy vacsorára. Tálald párolt rizzsel vagy friss zöldségekkel, hogy teljes értékű étkezést kapj!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Tofu
100 ml Teriyaki szósz
2 ek. Kukoricakeményítő
2 ek. Szezámolaj
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut konyhai papírtörlőbe csomagolva helyezd egy nehezékkel ellátott tányér alá 15 percre, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon.

    Minél több vizet préselsz ki a tofuból, annál ropogósabb lesz a végeredmény. Használhatsz tofuprést is.

    2

    Vágd a tofut egyenlő méretű kockákra, majd forgasd meg a kukoricakeményítőben, hogy egyenletes bevonatot kapjon. Ez segít abban, hogy kívül ropogós, belül puha maradjon.

    A kukoricakeményítő helyett használhatsz rizslisztet is a még ropogósabb végeredményért. A lényeg, hogy minden oldalát alaposan befedje.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat közepes hőfokon. Add hozzá a tofukockákat, és süsd őket minden oldalukon aranybarnára, körülbelül 8-10 perc alatt.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a tofu nem fog szépen pirulni. Ha szükséges, süsd több részletben. Fontos, hogy az olaj elég forró legyen.

    4

    Közben aprítsd fel a fokhagymát és a gyömbért, majd egy kis tálban keverd össze a teriyaki szósszal.

    Friss gyömbér helyett használhatsz gyömbérport is, de a friss íze intenzívebb.

    5

    Amikor a tofu megsült, öntsd rá a teriyaki szószt, és keverd össze, hogy minden oldalon jól bevonja a tofut. Főzd további 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Vigyázz, hogy a szósz ne égjen le. Folyamatosan kevergesd, és ha túl gyorsan sűrűsödik, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    Aprítsd fel a zöldhagymát, és szórd a sült tofu tetejére a szezámmaggal együtt.

    A zöldhagyma és a szezámmag frissességet és ropogósságot ad az ételnek. Ne hagyd ki!

    7

    Tálald forrón, rizzsel vagy párolt zöldségekkel kiegészítve.

    A jázmin rizs különösen jól illik ehhez az ételhez. Kínálhatsz mellé párolt brokkolit vagy zöldbabot is.